Je geldzaken regelen voor een buitenlands avontuur

Je geldzaken regelen voor een buitenlands avontuur

Zo, jij bent klaar om de hort op te gaan. Backpack op je rug, paspoort in de hand en je zonnebril al op, ook al is het nog geen zomer. Maar even over je centen: hoe zorg je ervoor dat je straks niet met lege zakken staat in een land waar je de taal niet spreekt en de muntjes eruitzien als Monopoly geld?

Maak een potje voor alles (en nog wat)

Oké, begin met een lijstje: wat gaat de pret kosten? Denk aan je vliegticket, slaapplek, happen eten en de must-sees die je echt niet wilt missen. Gooi er dan nog een schepje bovenop voor die “oeps, niet aan gedacht”momentjes. Want ja, die komen er. En ergens in dit financiële feestje hoort ook het buitenlands geld wisselen thuis. Altijd handig om wat cash te hebben voor als de pin het begeeft.

De wisselkoersen

Niemand wil teveel betalen voor zijn gewisselde geld. Dus, duik even in de wisselkoersen. Soms kun je beter hier in Nederland al wat omruilen, maar soms kun je beter wachten tot je er bent. Kleine tip: wisselkantoren op het vliegveld zijn vaak een no-go, daar betaal je de hoofdprijs.

Betaalpas, creditcard en wat cash

Naast wat contant geld is het slim om meerdere manieren te hebben om te betalen. Zorg dat je een creditcard bij je hebt die overal geaccepteerd wordt. Check ook even of je bankpas wel klaar is voor wereldwijde avonturen. Het is namelijk een domper als je bij de eerste de beste geldautomaat ontdekt dat je niet kunt pinnen.

Pas op je spullen

Helaas zijn toeristen vaak een makkelijke prooi. Draag je geld, passen en belangrijke papieren dicht op je lijf. Een geldriem of een tasje dat onder je kleren past, is misschien niet je fashion statement, maar wel erg handig. En verdeel je geld: stop niet alles op één plek.

Handige apps

Er zijn tegenwoordig apps die je leven een stuk makkelijker maken. Je bank heeft er vast een waarmee je elke transactie kunt volgen. Superhandig, want zo weet je altijd wat er met je geld gebeurt en kun je direct ingrijpen als iets verdacht lijkt.

Euro’s naar dollars wisselen? Of andersom?

Ga je naar de VS waar de euro niets waard is, dan moet je wel euro’s naar dollars wisselen. Check van tevoren even hoe en waar je dit het beste kunt doen. En een slimme tip: wissel niet al je geld in één keer. De koers kan namelijk per dag verschillen. Wissel een beetje voor de eerste dagen en kijk dan weer verder.

Met deze tips kun je met een gerust hart op avontuur. Geldzaken op orde hebben geeft rust in je hoofd, zodat je alles uit je reis kunt halen. Want uiteindelijk gaat het niet om de knaken, maar om de verhalen die je straks kunt vertellen. En die verhalen? Die zijn onbetaalbaar.

Geld wisselen backpacken
Geen reactie's

Geef een reactie