Industrieel interieur voor echte mannen

Industrieel interieur voor echte mannen

Al sinds onze verbouwing van het oude appartement ben ik fan van het industrieel interieur. Mooie strakke lijnen met robuuste materialen als natuursteen, metaal en hout die goed samenwerken met het licht in de ruimte. Het belangrijkste is dat het er gewoon super stoer uitziet. Zo’n vette bank met metalen onderstel en een salontafel met donkerbruin hout. Een toonbeeld van stoerheid, mannelijkheid en praktisch denken.

Onverwoestbaar industrieel interieur

Praktisch denken, omdat een industrieel interieur vaak ook heel makkelijk schoon te houden is. Metaal en hout (mits goed bewerkt) hebben vaak niet meer nodig dan een vochtige doek. Het materiaal is veelal zo sterk dat het bijna niet kapot te krijgen is. Het  onverwoestbare industriële interieur is daarmee echt iets voor kerels die geen zin hebben om onderzetters te gebruiken of weleens een biertje morsen op de bank.

Ook tijdens het spelen met de kinderen is er weinig wat stuk kan gaan in een industrieel interieur. Aangezien Morris en ik nog weleens stoeien en daarmee tegen meubels aanstoten is het fijn als die meubels dan niet gelijk naar de schroothoop moeten. Dat is misschien wel het enige nadeel aan het industrieel interieur. Je kinderen moeten tegen een stootje kunnen. De materialen zijn naast stoer en onverwoestbaar namelijk ook veelal zwaar. Gelukkig lijkt Morris wat dat betreft op de Hulk.

Meestal is een industrieel interieur makkelijk schoon te houden

Zoals ik al zei is het meeste industrieel interieur makkelijk schoon te houden. Ideaal dus voor mannen die weinig zin hebben in het huishouden. Vochtige doek erover en klaar is kees. Ook als de kinderen eens met macaroni of banaan hebben gegooid en de kasten zitten onder, dan is zo’n vochtige doek meestal voldoende. Fijn ook dat je bij robuuste eettafels weinig hoekjes en kiertjes  hebt waar de voedselresten tussen kunnen gaan zitten.

Ook de leren banken en houten vloeren zijn meestal zonder enige moeite te onderhouden. Ideaal voor mannen die veel werken en daarom weinig thuis zijn. Jij gaat natuurlijk ook liever sporten of stappen met vrienden. Een industrieel interieur is dan ook verreweg favoriet bij actieve alleenstaande mannen.

Goed te combineren

Ben je nu niet alleenstaand of moet je je woonruimte delen met iemand anders, dan is het industriële interieur makkelijk te combineren met andere stijlen. Hier in huis combineren we industrieel met veel roze en kopertinten. Het vrij romantische en het industriële vormt een prachtig contrast en geeft duidelijk aan wie er wonen in ons huis.

Industrieel design laat zich ook goed combineren met klassiekere stijlen en bijvoorbeeld eikenhouten meubelen. Ook de strakke jaren 80 stijl past goed bij een industrieel interieur. Zo kun je uren doorgaan met het combineren van stijlen. Duik gewoon een kringloop in of bezoek een goede rommelmarkt en je hebt  mooie aanvullingen op je industrieel interieur.

Industrieel interieur voor echte mannen

Vrouwen weten ook steeds vaker hun weg te vinden naar het stoere, strakke en makkelijke interieur. Zullen zij vaak de ruimte nog opvullen met accessoires die wat minder stoer zijn, industrieel interieur voor echte mannen kent minder freubels. Wil jij een echt strakke ruimte, dan zul je goed met je partner moeten overleggen. Vloerkleden en lampen is nog tot daar aan toe, maar hou het aantal kandelaars en fotolijstjes toto het minimum beperkt, want dit past echt niet in een industrieel interieur.

Industrieel interieur
Industrieel interieur huiskamer
Geen reactie's

Geef een reactie