Ik hou van blond

Ik hou van blond

Het gebeurt mij niet dagelijks dat ik een lekker koud biertje opentrek. Vanwege mijn gezondheid en mijn voorkeur voor zware speciaalbieren is het gewoon niet verstandig om elke dag bier te drinken. Dat betekent echter niet dat ik bier of alcohol in het algemeen vies vind. In tegendeel zelfs! In de acht jaar dat ik in de horeca heb gewerkt, heb ik een nodig pilsje gepakt. Na jarenlang bier tappen, schenken en drinken heb ik mijn sporen wel verdiend. Nu het zomer begint te worden en de donkere, zware bieren weer wat naar de achtergrond verdwijnen, dacht ik dat het leuk zou zijn om jullie eens kennis te laten maken met wat blond bier. Meestal net iets zwaarder dan de standaard pilsener, maar doorgaans rijker aan smaak en beleving.

Kasteel Blond

Anders dan de andere Kasteel bieren is Kasteel Blond niet heel erg zwaar. De smaak is gebalanceerd en heeft hinten van citrus en passievrucht. Het is niet zomaar een biertje dat je snel even wegtikt. Met z’n 7% alcohol zul je niet gelijk achteruit gaan lopen, maar voorzichtigheid blijft geboden. Kasteel Blond is met recht een goudgele rakker. Deze hoogblonde stoot heeft een mooie stevige schuimkraag die ook tijdens het drinken lang blijft staan. Kasteel Blond heeft een lange afdronk. De volle frisse smaak wordt niet snel zuur of mottig wat zorgt voor steeds weer zin in een volgende slok.

Galea Grand Cru

O wow! Een blond bier met 9,5% en een frisse, fruitige smaak. Galea Grand Cru is een licht troebel blond bier waar iedere speciaalbier liefhebber een blokje voor omrijdt. Galea Grand Cru is een heerlijk vol en zoet blond bier dat dankzij hinten van laurier soms zelfs dropachtig aandoet. Dit heerlijke bier is tegelijkertijd kruidig, maar heeft ook een zuurtje dankzij roze pompelmoes. Als ik hier niet na twee glazen vol van achteruit ging lopen, dronk ik het de hele dag.

Frontaal Freehand

Frontaal Freehand is een blond bier met zwarte peper. Laat dit je niet afschrikken. Het is een toegankelijk blond bier waar je goed van kan genieten op een zonovergoten terras. Ben je gewoon thuis, dan raad ik je een plekje in de halfschaduw aan. De Frontaal Freehand is een heerlijk saison bier dat makkelijk wegdrinkt en je het gevoel geeft dat een tweede nog makkelijk kan. Er zit net iets meer alcohol in dan in een normale pilsener, dus na ééntje mag je al niet meer rijden..

Batjes Voelwammes

Bier met een schop onder je kont! Dit heerlijke blond bier heeft een combinatie van het peperige van een saison met de gebrande licht bittere smaak van cold brew koffie. Batjes Voelwammes is het ideale biertje als je wat lamlendig op je zonnebed hangt en een schop onder je kont nodig hebt. Het blond bier is gebrouwen met echte cold brew koffie. Het zetten van de koffie met koud water zorgt ervoor dat het bier niet zo bitter is als normale koffie. Echt een aanrader!

Den Duiyk Blondgenoot

Een dorstlesser met niet al te veel alcohol (5,8%). Laat je niet bedonderen door de tekening op het leuke flesje. Dit is geen bier voor vrouwen. Niet omdat het een zwaar bier is, of omdat het zoet is. In tegendeel, Blondgenoot is kruidig met een goed afgestemde bitterheid en frisse tinten. Heb je na een paar speciaalbiertjes zin in een echte dorstlesser, dan is deze Zwolse blonde een echte aanrader.

Geef Blond bier cadeau

Blond bier is ideaal om cadeau te doen in de zomer. Of je het nu cadeau geeft aan je partner of vader voor Vaderdag, of als je bij vrienden op bezoek gaat bij de BBQ, blond bier valt altijd goed in de smaak. Doe dus bier cadeau en je hoeft je ook geen zorgen te maken over schuin afsnijden of dat het stuk gaat in de afwas..

Blond Bier Kasteel Blond
Zwaar Blond bier Galea Grand Cru
Frontaal Freehand Saison
Bier met koffie Batjes Voelwammes
Den Duiyk Blondgenoot
Geen reactie's

Geef een reactie