Huisinrichting voor elke man

Huisinrichting voor elke man

Als je een huis binnenstapt is het meestal meteen duidelijk wie het huis heeft ingericht. Als het huis bewoond wordt door een stel of een gezin, dan is meestal de “female touch” gelijk duidelijk zichtbaar. Huisinrichting i voor elke man een beetje een raadsel. Meestal heeft de man de inrichting van het huis overgelaten aan zijn partner omdat hij er geen tijd, geen zin of geen behoefte aan heeft. Stap je vervolgens binnen in een huis waar een man alleen woont, dan valt het zelfde op. De meubels zijn niet gekozen omdat ze goed bij elkaar staan, maar omdat er een praktisch belang aanwezig is. “Ik moet zitten, dus ik koop een stoel.” Deze stoel past vervolgens niet altijd bij de kast of bij de zware houten tafel die er toevallig heel stoer uitzag.

Huisinrichting voor elke man

Volgens mij wordt het hoog tijd dat mannen zich eens gaan bemoeien met het inrichten van hun eigen woning. Ik ben er van overtuigd dat als mannen het effect zien van inrichting op bijvoorbeeld stress en geluksgevoel, dat zij vooraan staan om die nieuwe industriƫle barkrukken te combineren met een hoge tafel met beton finish. Het klinkt allemaal een beetje vrouwelijk misschien, maar ik was dubbel zo gelukkig toen ik samen met Fleur ons huis inrichtte naar onze smaak. Daarnaast had ik inspraak en kon ik ook meubels uitkiezen die ik echt tof vond. Eigenlijk is huisinrichting voor elke man relevant.

In de huidige tijd is het namelijk niet alleen de man die aan het werk gaat. In een huishouden werken mannen en vrouwen samen om de financiƫn rond te krijgen en daardoor zijn mannen ook steeds vaker thuis. Wat is er dan fijner dan thuiskomen in een woning waar je meubels hebt staan die passen bij jouw smaak? Waar meubels staan waar je door tot rust komt en die je helpen op te laden voor de volgende drukke werkdag. Om deze reden zou huisinrichting voor elke man een issue moeten zijn en zouden we dit niet simpelweg moeten overlaten aan de dames.

Huisinrichting voor de alleenstaande man

Ook als er geen vrouw in huis rondloopt is huisinrichting relevant. Nog te vaak zie ik bij single mannen een soort bij elkaar geraapte man cave. Een omgeving waar de mannelijke bewoner puur uit praktische overwegingen meubels heeft neergezet en waar de Computer of Playstation vaak een prominente rol speelt in de woonkamer. Zoals ik al zei is huisinrichting voor elke man relevant en kan het positieve effecten hebben op stress en welzijn. Door goed te letten op het gebruik van kleuren en materiaal en het huis er niet uit te laten zien als een bij elkaar geraapt zooitje, komt de bewoner tot rust en dit heeft op zijn beurt weer effect op bijvoorbeeld het werk en de status van alleenstaand zijn.

Mocht je het als alleenstaande man nu moeilijk vinden om je huis in te richten, denk er dan eens aan om een dame mee te nemen als je gaat shoppen voor meubels. Ga samen met je moeder of zus op stap of neem een vriendin mee die jou goed kent. Bereid je wel voor voordat je het huis gaat inrichten. Bepaal welke kleuren je in je huis wil hebben en wat voor soort meubels je nodig hebt. Het scheelt een hoop euro’s als je je houdt aan het vooraf bepaalde plan. Op deze manier wordt huisinrichting voor elke man een eitje en kun je ook nog eens iemand uitnodigen.

Huisinrichting voor elke man
Huisinrichting voor elke man
Geen reactie's

Geef een reactie