Hoe maak je jouw woning toekomstbestendig?

Hoe maak je jouw woning toekomstbestendig?

Wanneer mensen ouder worden, merken zij vaak dat de woning waarin zij jaren met veel plezier gewoond hebben, steeds meer obstakels begint te vertonen. Drempels kunnen ineens grote struikelblokken worden en een trap oplopen kan als een bergbeklimming voelen. Is dit een reden om de woning in de verkoop te zetten? Welnee! Je kunt je woning eenvoudig laten aanpassen. Wij willen je hier graag meer laten zien van wat je kunt doen om eenvoudig en veilig de trap op en af te komen. Je zult zien dat er niet veel voor nodig is om te zorgen dat je je trap van een uitdaging in een verrijking van je woning omtovert. Alles wat je hoeft te doen, is een traplift laten installeren.

Boven slapen is geen probleem meer

In de meeste huizen in Nederland zijn de slaapkamers op de eerste verdieping aangebracht. Dat is in je jonge leven vaak geen enkel probleem want je loopt zonder enige moeite de trap op en af. Wanneer je ouder wordt, kan dit echter heel wat moeizamer verlopen. Sommige mensen zetten daarom een bed in de woonkamer, maar dat neemt veel ruimte in beslag en maakt je woning ongezellig. Vandaar dat het beter is om eens te kijken naar trapliften. Deze maken het mogelijk om moeiteloos de trap op en af te gaan zonder dat je daar enige inspanning voor hoeft te leveren. Hierdoor kun je dus ook gewoon boven blijven slapen waardoor je veel langer in je eigen woning kunt blijven wonen.

Is iedere trap geschikt voor een lift?

Als je bang bent dat jouw trap niet geschikt is voor een traplift, dan hebben wij goed nieuws voor je. Iedere traplift is maatwerk en daarom kan op iedere trap een lift aangebracht worden. Het maakt dus niet uit of je vele bochten in je trap hebt, of dat je een wenteltrap hebt. Een specialist zal bij je langskomen om te kijken wat nodig is om de lift op de juiste manier te installeren. De rails wordt vervolgens geheel op maat gemaakt en geplaatst. Mocht je huisgenoten hebben die de lift (nog) niet nodig hebben, dan kunnen zij de trap gewoon blijven gebruiken. De rails neemt namelijk maar heel weinig ruimte in beslag.

Is je budget ontoereikend?

Een traplift kan zorgen dat je langer in je woning kunt blijven wonen wanneer je ouder wordt. Vandaar dat er mogelijkheden bestaan om een traplift vergoeding aan te vragen bij de gemeente. Is dit niet het geval, dan kun je ook eens kijken of een tweedehands traplift mogelijkheden biedt. Veel onderdelen van de lift, kunnen namelijk hergebruikt worden maar alleen wanneer zij door een strenge keuring zijn gekomen. Zo weet je dus zeker dat je weliswaar minder betaalt, maar niet minder aan kwaliteit zult ontvangen.

toekomstbestendig
Geen reactie's

Geef een reactie