Hoe kun je een vriend(in) verrassen?

Hoe kun je een vriend(in) verrassen?

Het is hartstikke leuk om af en toe een vriend(in) te verrassen. Dat geeft de vriendschap weer een boost! Je kunt het op verschillende manieren aanpakken. Van een klein gebaar tot een grote verrassing, het is maar net waar je aan zit te denken. Lees verder voor tips.

Persoonlijke boodschap

Het is altijd mooi om een boodschap te delen met een vriend. Stuur een brief of een kaartje! Dat kan gewoon zomaar. Kaarten maken kan ook online, wat het nog makkelijker maakt. Zoek een leuk kaartje uit, schrijf er een tekst op, voeg optioneel een foto toe en stuur het op. Een kaartje sturen met een verjaardag is altijd leuk, bijvoorbeeld een Greetz verjaardagskaart. Als je je vriend al een tijd niet hebt gezien of gesproken, is dit al helemaal een leuk idee. Zo laat je weten dat je weer even aan hem of haar denkt. Wat je op het kaartje schrijft, is natuurlijk helemaal aan jou. Deel een mooie herinnering of laat weten dat je graag weer een keer wil afspreken. Het is zo gepiept om een kaartje te sturen, maar het kan voor een ander veel betekenen.

Cadeautje

Wat is nog meer een klein gebaar naar een vriend? Een kaartje maken is al heel leuk, ook om succes te wensen of iemand te feliciteren. Als je iets te vieren hebt, kun je tevens aan een cadeautje denken. Of geef een cadeautje ook gewoon eens zomaar. Misschien kom je wel spontaan iets tegen in een winkel, wat echt bij hem of haar past. Het is natuurlijk slim om hier rekening mee te houden: geef iets waar je de ander echt blij mee maakt. Hoe beter je de vriend kent, hoe makkelijker dat is. Wat past er bij zijn of haar stijl, hobby’s of interesses? Je kunt een boek geven, of iets voor in het interieur. Maar ook een kleinigheidje is al heel attent, denk aan een bloemetje of lekkernij.

Activiteit

Met je vriend wil je natuurlijk herinneringen maken! Vaak plan je samen iets om te gaan doen, in overleg. Maar als je de ander wil verrassen, kun je ook een keer zelf iets bedenken. Stel het al eerder aan de vriend voor, of houd het juist geheim tot het laatste moment. Je kunt bijvoorbeeld doen alsof jullie gewoon iets gaan drinken samen, maar dan ineens verklappen dat jullie naar een concert van zijn of haar favoriete band gaan. Of naar een interessante theatervoorstelling, of juist een bijzondere workshop. Probeer ook hier weer goed in te schatten waar je je vriend blij mee maakt.

Spontaan bezoek

Het plannen van een activiteit kost natuurlijk al gauw veel tijd en energie. Lukt dat even niet met de drukte in je agenda? Dan kun je ook gewoon denken aan een spontaan bezoek. Let wel: niet iedereen maak je er gelukkig mee als je onverwacht op de stoep staat. Maar als jullie goede vrienden zijn, is het vaak juist wel een leuk idee. Drink samen een kop koffie of een borrel, en neem de tijd om echt eens goed bij te kletsen. Dat kan immers juist goed als je bij iemand thuis langsgaat. Het is ook gezellig om toch meteen even de deur uit te gaan, bijvoorbeeld om een rondje te wandelen of om ergens te gaan lunchen samen.

Steun

Tot slot: je bent er voor je vrienden in moeilijkere tijden. Ook dan kun je een vriend verrassen. Bied bijvoorbeeld spontaan aan om voor hem of haar te koken of om iets anders te doen in het huishouden, als het allemaal even moeizaam gaat. Luister goed naar je vriend en sta open voor een gesprek, misschien juist op een moment dat het niet uit lijkt te komen. Sta tevens klaar om de mijlpalen in het leven van je vriend te vieren, want die zijn er genoeg natuurlijk. Maar iemand verrassen kan ‘m ook zitten in het delen van een mooi advies.

Met de bovenstaande tips lukt het om een vriend te verrassen en in de watten te leggen! Dat is heerlijk om te doen. Welke tip je ook toepast, het wordt vast en zeker gewaardeerd.

Een vriend verrassen
Geen reactie's

Geef een reactie