Hoe koop je zo goedkoop mogelijk een keuken?

Hoe koop je zo goedkoop mogelijk een keuken?

Hoe koop je zo goedkoop mogelijk een keuken? Een vraag die steeds meer starters op de woningmarkt zich stellen nu de huizenprijzen torenhoog zijn en er minder geld overblijft voor luxe keukens en droombadkamers. Het geld moet ergens vandaan komen, dus ligt vooral bij starters de focus op showroomkeukens en andere goedkope keukens. Toch zijn er ook andere manieren om zo goedkoop mogelijk een keuken te kopen. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Tweedehands keukens

Als je een beetje handig bent en je kunt goed door de rommel heen kijken, dan is het misschien een idee om een tweedehands keuken aan te schaffen. Marktplaats staat vol met keukens die nog best een ronde mee kunnen. Meestal vraagt men niet de hoofdprijs voor een keuken van tussen de vijf en de tien jaar oud. Misschien is dit net de ideale vervanging voor de jaren zeventig keuken die in jullie nieuwe huis zit.

Wees echter voorzichtig bij de aanschaf van een tweedehands keuken. Goedkope keukens uit de showroom zijn nieuw en hebben vaak geen schade. Tweedehands keukens daarentegen gaan vaak al een paar jaar mee en hebben daardoor vaak ook gebruikssporen. Vind je dit geen probleem, dan is een tweedehands keuken een perfect alternatief.

Onderhandelen voor je nieuwe keuken

Als je een klein beetje zakelijk onderlegt bent en de tijd wil nemen voor de aanschaf van je nieuwe keuken, dan kun je ook de onderhandeling aangaan voor je nieuwe keuken. Vaak is er nog best wel wat aan de prijs te doen, vooral als je bereid bent zaken weg te laten in je nieuwe keuken of als je bijvoorbeeld de montage zelf doet. Wil je echter geen concessies doen en wil je jouw nieuwe keuken zo goedkoop mogelijk, laat dan bij verschillende keukenleveranciers een offerte opmaken. Neem deze offertes mee naar de leveranciers en kijk of zij de goedkoopste offerte kunnen benaderen. Lukt dat niet, dan kun je altijd nog voor de goedkoopste offerte gaan voor jouw droomkeuken.

Een keuken uit het buitenland

Keukens in het buitenland kunnen soms best een stuk voordeliger zijn. Als je dus zo goedkoop mogelijk een keuken aan wil schaffen, dan is het misschien raadzaam om eens over de grens te kijken in bijvoorbeeld Belgiƫ of Duitsland. Ben je in het bezit van een grote bus of vrachtwagen, dan kun je ook nog eens bezuinigen op het transport. Lees jezelf wel goed in, want niet alles uit een buitenlandse keuken kan zomaar in Nederland gebruikt worden. Let bijvoorbeeld op aansluitpunten voor water en de mogelijkheid om zaken te vervangen bij schade.

De keuken die in het pand zit opknappen

Uiteindelijk is een keuken ook maar gewoon een rij kastjes met een gasfornuis. Wil je bezuinigen op de aanschaf van de keuken in je nieuwe huis, dan kun je ook de mogelijkheid verkennen om de keuken die er nu in zit op te knappen. Doe dit bijvoorbeeld door de kastdeurtjes te vervangen, nieuwe kranen aan te schaffen en het aanrechtblad een opknapbeurt te geven. Dit alles kan voor een fractie van de prijs voor een nieuwe keuken en zo kun jij nog even doorsparen voor jouw droomkeuken.

Goedkope keuken
Geen reactie's

Geef een reactie