Hoe kom je deze warme dagen door zonder al te veel mensen te ontmoeten?

Hoe kom je deze warme dagen door zonder al te veel mensen te ontmoeten?

Het wordt de komende dagen heet! Normaal is dat geen probleem, maar als je verblijft in een kustplaats, zoals ik op dit moment in Noordwijk aan zee, dan staat warm weer gelijk aan drukte. Hoewel ik het best gezellig vind om met een aantal vrienden te chillen op een houten loungeset op het strand is het wat mij betreft net even te veel van het goede om hutje mutje op het strand of terras te zitten op dit moment. Anderhalve meter afstand houden is wat mij betreft nog steeds de regel, al moet ik zeggen dat ook ik er soepeler mee omga. Waar kun je nu beter anderhalve meter afstand houden dan op je eigen balkon? In dit artikel geef ik je een aantal tips om de komende warme dagen door te komen zonder al te veel mensen te ontmoeten.

Geniet thuis van het lekkere weer

Niets fijner dan alleen of samen met de kinderen te genieten van het zomerweer in je eigen tuin of op het balkon. Alles wat je nodig hebt ligt binnen handbereik en als het goed is hoef je er ook niet eens op te letten hoe je eruit ziet. De drankjes kosten geen vermogen, dus dat geld kun je uitgeven aan een prachtige loungestoel. Vanaf die stoel kun je de kinderen in het badje goed in de gaten houden en het boek dat je ondertussen leest komt niet onder het zand te zitten. Dus ontspan op je loungestoel in het zonnetje zonder verdere stressfactoren vanaf je eigen balkon of vanuit je eigen achtertuin en beleef het zomergevoel.

Nog een voordeel aan thuisblijven bij lekker weer is dat je de bel altijd hoort, dus als je iets leuks hebt gekocht in een webshop, dan hoef je ’s avonds niet naar de buren om je nieuwe aanwinst op te halen. Als de bezorger dan ook nog eens op tijd komt kun je misschien al op je nieuwe badhanddoek of in je nieuwe zwembroek ontspannen. In mijn ogen een win win situatie.

Vertrek vroeg als je naar het strand gaat

Als je toch naar het strand wil, dan is het aan te raden om al vroeg richting de kust te vertrekken. En als ik zeg vroeg, dan bedoel ik ook echt vroeg. Rond een uur of 10 ’s ochtends zijn in Noordwijk bijvoorbeeld de eerste parkeerplaatsen alweer bezet. Rond 11.00 is er in Noordwijk al geen parkeerplek te vinden. Dus als je naar het strand wil zul je iedereen die mee wil vroeg moeten mobiliseren om rond een uur of 09.30 al aan zee te zijn. Helaas weet je dan nog niet of het die dag wel strandweer gaat worden. Meer dan eens gooit zeevlam roet in het eten of wordt het wel warm, maar is het hevig bewolkt.

Ben je niet van plan om vroeg op te staan en woon je dichtbij het strand, dan is het misschien een idee om op de fiets te stappen. Geniet terwijl je langs de file rijdt van het mooie weer en de verhitte gezichten in de auto’s. Parkeer je fiets op de boulevard en loop zo het strand op. Maak wel jullie fietsen goed vast, want je zal niet de eerste zijn die zijn fiets gestolen ziet worden op een mooie stranddag.

Huur een bedje en een scherm op het strand

Als je zeker wilt zijn dat mensen anderhalve meter afstand houden, dan is het huren van een bedje en een scherm op het strand geen overbodige luxe. Doordat de verhuurders rekening hebben gehouden met de afstand die je moet houden is het een ideaal concept om te genieten van de zon zonder al te veel mensen tegen te komen. Je schermt toch een soort van je territorium af en mijn ervaring is dat er vrijwel niemand langs het bedje of scherm komt lopen.

Ga met warm weer naar de bioscoop

Je zou het bijna niet zeggen, maar bioscopen zijn bij warm weer doorgaans heel goed te doen. De meeste moderne bioscopen hebben airco en gebruiken deze ook. Zo kun je genieten van de nieuwste films en doordat de rest van de wereld aan het strand zit kun je dat ook nog eens doen zonder krakende chipszakken een schreeuwende pubers.

Doe gewoon je ding met lekker weer

Doe gewoon je dagelijkse routine, zoals je die ook zou doen op een normale “koude” dag. Je bent niet verplicht om te genieten van het lekkere weer. Ik kan me voorstellen dat je ook gewoon moet werken en als dat niet zo is, pak je dag gewoon op als ieder ander. Kies bijvoorbeeld wel een supermarkt uit waar de airco net iets fijner is, neem de kinderen mee naar de Zweedse meubelgigant waar de airco meestal op standje ijsbeer staat of rij een rondje extra met de auto terwijl de airco aan staat. Niemand verplicht je om te genieten van zomerweer.

Geniet thuis van het mooie weer,Papablogger in loungestoel
Dagelijkse routine tijdens hittegolf
Geen reactie's

Geef een reactie