Hoe hou je koersen van cryptomunten bij?

Hoe hou je koersen van cryptomunten bij?

Cryptomunten zijn digitale valuta die steeds populairder worden. Er zijn veel verschillende cryptomunten, elk met hun eigen koers. Het kan lastig zijn om de koersen van al deze munten bij te houden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit gemakkelijk te doen. In dit artikel bespreken we hoe je de koersen van cryptomunten bij kunt houden.

  1. Gebruik een cryptocurrency exchange

Een cryptocurrency exchange is een platform waar je verschillende cryptomunten kunt kopen en verkopen. De meeste exchanges hebben ook een functie waarmee je de koersen van de verschillende munten kunt bekijken. Zo kun je gemakkelijk de Cardano koers bij Bitvavo checken. Bovendien kun je bij de meeste exchanges ook een waarschuwing instellen voor wanneer een munt een bepaalde waarde bereikt.

Het voordeel van exchange platformen is dat je jouw portfolio daar ook aan kunt passen door het aankopen of verkopen van de Cryptomunten die ze aanbieden op het platform. Je hoeft dan niet ergens anders heen te gaan om de crypto te kopen of verkopen.

  1. Gebruik een cryptocurrency portfolio tracker

Een cryptocurrency portfolio tracker is een app of website waarmee je gemakkelijk de waarde van je cryptomunten kunt bijhouden. Je voert simpelweg in welke munten je hebt en de app of website laat vervolgens zien wat de huidige waarde van je portfolio is. Zo check je in een handomdraai de koers van pundi-x, Bitcoin of andere populaire cryptomunten. Sommige portfolio trackers bieden ook de mogelijkheid om een waarschuwing in te stellen voor wanneer een munt een bepaalde waarde bereikt.

  1. Gebruik een cryptocurrency nieuwswebsite

Er zijn verschillende websites die zich specifiek richten op nieuws over cryptomunten. Deze websites bieden niet alleen nieuwsartikelen, maar ook koersinformatie en analyses. Door regelmatig een cryptocurrency nieuwswebsite te raadplegen, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen in de wereld van cryptomunten.

Het nadeel van het gebruik maken van een cryptocurrency nieuwswebsite is dat het nieuws vaak niet centraal beschikbaar is en dat je dus vaak moet zoeken naar de op jouw van toepassing zijnde crypto. Daarnaast is het vaak niet de meest actuele koers die je krijgt.

  1. Gebruik een cryptocurrency chatgroep

Er zijn verschillende chatgroepen op het internet waar mensen praten over cryptomunten. Hier kun je niet alleen informatie vinden over de koersen van verschillende munten, maar ook over de verwachtingen voor de toekomst. Bovendien kun je hier vaak ook vragen stellen aan andere mensen die actief zijn in de wereld van cryptomunten.

Deel en bespreek niet te veel over je eigen portfolio en hou er rekening mee dat niet alle mededelingen in een chatgroep gebaseerd zijn op feiten. Vraag de leden van de chatgroep altijd om een bron alvorens je besluit te handelen op basis van iets wat je gehoord hebt in een chatgroep over cryptovaluta.

Het bijhouden van crypto wordt alsmaar makkelijker

Het bijhouden van de koersen van cryptomunten kan lastig zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om dit gemakkelijk te doen. Door gebruik te maken van een cryptocurrency exchange, portfolio tracker, nieuwswebsite of chatgroep blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kun je weloverwogen beslissingen maken over het kopen en verkopen van cryptomunten.

Vaak hoef je voor het bijhouden van cryptovalutakoersen niet eens een laptop te hebben, maar kun je gewoon op je telefoon of tablet de koersen bekijken. Zorg wel dat je de nodige veiligheidsmaatregelen neemt voor je dit doet. Op deze manier kan niemand bij jouw portfolio en raak je jouw investering niet kwijt aan hackers.

Crypto koers checken
Geen reactie's

Geef een reactie