Een korte introductie in cryptovaluta

Een korte introductie in cryptovaluta

Succesvolle ondernemers hebben doorgaans een minimum van zeven inkomstenbronnen. Aangezien ik met Papablogger mijn hoofdinkomen verdien en af en toe wat bijverdien met SEO-werk, moest ik dus op zoek naar nog vijf manieren om geld te verdienen. Natuurlijk is het hebben van zeven inkomstenbronnen alleen geen garantie om succesvol te worden, maar je kan maar vast de basis gelegd hebben toch? Een derde inkomstenbron vond ik in het beleggen in crypto currencies. Absoluut geen manier om snel rijk te worden, maar als je er voor langere termijn tijd en geld aan wilt spenderen, dan kan er nog een best leuk rendement uitkomen.

Wat zijn cryptocurrencies?

Om te weten hoe je kunt investeren in crypto valuta is het handig als je eerst weet wat het precies is. Crypto currencies of cryptovaluta is een digitale munteenheid die niet gereguleerd wordt door een overheid of bank, maar door een gedecentraliseerd netwerk van computers, beschermd door cryptografie. Anders dan bij de klassieke munteenheden als de Euro of de Dollar, is er dus geen centrale bank die invloed heeft op de waarde of de hoeveelheid munten die in omloop zijn. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin in omloop zullen zijn.

Hoe begin je met crypto currencies?

Beginnen met cryptovaluta is tegenwoordig vrij eenvoudig. Je meld je aan op een platform, zoals Bitvavo. Na het invullen van je gegevens en het bevestigen van je identiteit ruil je geld van je bankrekening in voor credits van Bitvavo en hiermee koop je vervolgens de cryptomunteenheid van jouw keuze. Voor je een cryptovaluta uitkiest is het aan te raden eerst een klein beetje onderzoek te doen naar welke crypto’s een goede investering zijn. Trap niet in trucs om snel rijk te worden. Een hoop munteenheden worden bewust gehypt in blogs en op YouTube. Dit zijn precies de valuta die je niet wil hebben.

Als je uiteindelijk een digitale munteenheid hebt uitgekozen, kun je deze aanschaffen. Zelf heb ik ervoor gekozen mijn risico te spreiden door op het Bitvavo platform verschillende cryptovaluta te kopen. Wil je eerst eens kijken of het iets voor jou is, dan raad ik je aan te beginnen met één munteenheid. Op deze manier hou je het overzichtelijk en hoef je niet te schakelen tussen winst en verlies op bepaalde valuta’s.

Ben ik niet te laat om nu nog geld te stoppen in crypto?

Een veel gehoorde vraag is of het nu niet al te laat is om te beginnen met cryptogeld. Het antwoord op die vraag is vrij simpel: Nee. Iedere dag worden er nieuwe munten gelanceerd. Munten die mogelijk een nieuwe manier van betalen gaan betekenen en die jou een goed rendement kunnen opleveren. Maar je hoeft niet per sé in nieuwe munten te investeren. Ook investeren in gevestigde cryptovaluta kan winstgevend zijn.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de waarde van Bitcoin, dan zul je zien dat deze nogal fluctueert, maar dat deze vele malen meer waard is geworden vergeleken met een jaar geleden. Ook zul je af moeten stappen van jouw perceptie van waarde. Je hoeft niet gelijk één Bitcoin te kopen. Je kan ook een bepaald gedeelte aan Bitcoin kopen. Uiteindelijk zal Bitcoin een valuta worden waar overal mee betaald kan worden en zullen we niet meer kijken naar hoeveel een Bitcoin waard is in vergelijking met de Euro of Dollar.

Kan ik ook gratis beleggen in crypto currencies?

Gratis investeren in cryptovaluta in nagenoeg onmogelijk. Er zijn echter een paar manieren om toch zonder kosten te investeren. De eerste mogelijkheid is het zelf minen van crypto currencies. Dit is niet helemaal gratis, want je zal moeten investeren in hardware, zoals videokaarten en mining rigs. Door de populariteit van crypto en schaarste op de chipmarkt door corona zijn videokaarten mega duur geworden. Samen met de kosten voor elektriciteit kan het minen van crypto op zich al een hele investering worden.

De tweede manier om gratis aan cryptovaluta te komen is door je te laten betalen voor jouw diensten in deze valuta. Als je ondernemer bent is dit makkelijker dan voor een werknemer in loondienst. Zelf bied ik mijn klanten de mogelijkheid mij te betalen voor mijn diensten in Bitcoin of Ethereum. Op deze manier kan een betaling van €175.- in twee maanden tijd ineens het dubbele waard zijn, zonder dat je daar iets voor hebt hoeven doen.

Introductie cryptovaluta
Geen reactie's

Geef een reactie