Hoe herken je Nederlanders op vakantie?

Hoe herken je Nederlanders op vakantie?

Nederlanders staan erom bekend. Als ze op vakantie gaan nemen ze de halve huisraad mee. Zelf kan ik op vakantie gaan met alleen een rugtas gevuld met een zwembroek en wat slippers, maar niet iedereen is zo gemakkelijk. Als je Gerda op de hoek vraagt wat er mee moet op vakantie, dan zal ze beginnen met een groot aantal voedingsmiddelen. Meestal gaan er twee zakken aardappelen mee, hagelslag, chocopasta en pindakaas, maar ook de gewone sperziebonen en potten met groente gaan mee in de dakkoffer of caravan. Gerda haalt zo de halve huisraad uit de Hapro Traxer 6.6. Dit terwijl alles ook op de vakantiebestemming te koop is en vaak ook nog veel voordeliger. Dit is een van de zaken waar je een Nederlander aan kan herkennen in het buitenland, maar er zijn er nog veel meer!

Sokken in sandalen is typisch Nederlands

Natuurlijk zullen er ook niet Nederlanders zijn die sokken in sandalen dragen, maar ik spreek uit eigen ervaring als vooral veel Nederlandse kampeerders deze fashion statement maken. De witte sokken in “vlotte” sandalen worden door Nederlandse mannen vaak als makkelijk en veelzijdig gezien. Dat het er niet uitziet is van ondergeschikt belang. Ik draag persoonlijk nog liever de hele vakantie rubber kaplaarzen, maar hou het voor het gemak deze vakantie bij teenslippers (zonder sokken)

Broeken met zakken aan de zijkant

Als je in de rij staat voor het Colosseum herken je ze al van een paar meter afstand. Ook op de camping en als je door een toeristisch dorp loopt is er geen twijfel over mogelijk.. De man met de korte of lange broek met zakken aan de zijkant moét een Nederlander zijn. Vaak is de korte broek met zakken aan de zijkant ook nog eens een afritsbroek waarvan de pijpen gemakshalve in de rugzak zijn gedaan of al in de auto liggen. De cargobroek al jaren uit de mode is heeft nog niemand aan Henk verteld. Niet dat het hem iets uitmaakt, hij vindt de broek met zakken aan de zijkant gewoon handig om folders en flyers in te doen.

Iedere Nederlandse toerist heeft een fietsdrager

Als je een paar uur bij grensovergang Hazeldonk gaat staan zie je ze met honderden voorbij rijden. Nederlanders met een fietsdrager op de caravan, camper, achter de auto of een fietsdrager dak. Nederlanders nemen graag hun fiets mee naar de camping om zo te genieten van de omgeving of snel bij het toilethuisje te zijn. Fietsen zijn echter ook vaak voor een habbekrats te huur op de vakantiebestemming en dat scheelt een hoop gedoe als je met pech op de snelweg komt te staan. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat er op de sleepauto vaak geen plek is voor fietsen, waardoor je de fietsen mooi in de berm van de snelweg kunt laten staan om ze daar later weer op te halen.

Apart afrekenen heet niet voor niets Going Dutch

Nederlanders drijven obers en serveersters nog weleens tot wanhoop als ze bij het afrekenen aangeven dat iedereen van de achtkoppige tafel apart wil afrekenen. Dit heet niet voor niets “Going Dutch“. In plaats van de rekening netjes achteraf te delen maken Nederlanders vaak van hun probleem het probleem van het bedienend personeel. En als Nederlanders nou ook nog eens lekkere fooi zouden geven, maar vaak blijft de fooi zelfs helemaal buiten beschouwing. We zijn misschien niet zo asociaal als Russen of luidruchtig als Britten, maar moeilijk zijn Nederlanders sowieso.

Kijken, kijken, niet kopen

Kijken, kijken, niet kopen is een zin die mij iedere vakantie weer naar het hoofd gegooid wordt door straatverkopers en marktkooplui. Kennelijk vinden Nederlanders het koopwaar van de verkoper interessant, maar niet interessant genoeg om ook daadwerkelijk over te gaan op een aankoop. Zelf denk ik dat de vakantie vierende Nederlander de prijs vergelijkt bij andere aanbieders van hetzelfde product en uiteindelijk koopt bij de goedkoopste. In mijn ogen een goede eigenschap, maar wel één die niet gewaardeerd wordt door de straatverkopers in de vakantielanden.

Witte sokken, sandalen, Nederlander op vakantie
Geen reactie's

Geef een reactie