Het WK damesvoetbal 2019 in Frankrijk

Het WK damesvoetbal 2019 in Frankrijk

7 juni 2019 is het zover, dan begint het WK damesvoetbal 2019 in Frankrijk. Damesvoetbal is een sport die steeds meer fans en beoefenaars krijgt en is dus niet langer te onderschatten als kijksport. Persoonlijk ben ik van mening dat er geen onderscheid zou moeten zijn tussen mannen en vrouwen in de sport, maar aangezien er ook roep is om gelijke beloning binnen de sport is dat een discussie die ik voor later wil houden. Damesvoetbal is niet alleen voor meisjes en vrouwen interessant om naar te kijken.

Steeds verder ontwikkelende techniek

Ook als je een doorgewinterde voetbalfan bent is de steeds verder ontwikkelende techniek van de dames die voetballen op het hoogste niveau een verademing om naar te kijken. Alle vooroordelen over het voetbal op het WK damesvoetbal kunnen van tafel worden geveegd. Veel mensen denken nog steeds dat het damesvoetbal een paar vrouwen op een veldje is die een bal over trappen. Damesvoetbal is verre van dat! Nederland werd twee jaar geleden al Europees Kampioen en veel van de dames spelen over de hele wereld bij topclubs als Barcelona en Ajax.

Ook het voetbalwedden op damesvoetbal neemt een enorme sprong en dat bewijst de populariteit. Niet alle aanbieders bieden al wedden op damesvoetbal aan, maar dat gaat na dit WK damesvoetbal zeker veranderen. In mijn ogen een belangrijke stap naar de gelijkheid in het voetbal, wat tot nu toe nog echt een mannenwereld was.

Wanneer speelt het Nederlands dameselftal?

Nederland voetbalt tijdens het WK Damesvoetbal 2019 in groep E. Dat betekent dat zij op 11 juni 2019 hun eerste wedstrijd spelen tegen Nieuw Zeeland. Op 15 juni is het vervolgens de beurt aan Kameroen. Als laatste groepswedstrijd staat de wedstrijd tegen Canada op het programma. Deze wedstrijd is op 20 juni 2019. Over het algemeen is Groep E niet de zwaarste groep en dat houdt in dat als ze eerste worden in deze groep, zij op 25 juni 2019 de volgende ronde in mogen. Zij spelen dan tegen de nummer twee van Groep D.

Als het Nederlands Elftal die wedstrijd wint, dan spelen zij de kwartfinale op 29 juni 2019. Als ze de kwartfinale van het WK damesvoetbal 2019 winnen, dan spelen zij de halve finale op 3 juli 2019 en bij winst de finale op 7 juli 2019. Ik loop nu wel heel erg hard van stapel, want de tegenstand is na de groepsfase best een hele kluif. Toppers als de Verenigde Staten, Duitsland en Japan zijn namelijk ook van de partij. Zij domineerde het WK damesvoetbal in de afgelopen zeven edities.

Hoe groot is de kans dat Nederland Wereld Kampioen wordt?

De kans dat Nederland Wereld Kampioen damesvoetbal 2019 wordt is zeker aanwezig. Werden we in 2015 slechts dertiende op het WK damesvoetbal in Canada, twee jaar geleden werden de Nederlandse dames wel Europees Kampioen. De evolutie van het vrouwenvoetbal op wereldschaal is dus overduidelijk. Ook de wedstrijden naar het WK damesvoetbal 2019 toe geven vertrouwen. Nederland won bijvoorbeeld de laatste wedstrijd tegen Australiƫ met 3 tegen 0.

Alleen de oefenwedstrijden tegen China en Polen die allebei verloren werden zijn een smet op een verder brandschoon speelschema. Aangezien Polen niet speelt op het WK, is dus alleen China een probleem. Tenminste, als je kijkt naar het verleden en zoals zo vaak bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Wil je gaan wedden op wedstrijden, kijk dan niet alleen naar het verleden, maar gebruik ook wedtips. Deze tips kun je natuurlijk ook gewoonn gebruiken als je een poultje op gaat zetten met familie of vrienden.

Ik vind het heel mooi dat damesvoetbal zo’n sprong maakt in Nederland. Het spoort kinderen en jongeren aan om meer aan sport te doen en het stopt voor meisjes dus niet bij handbal of ballet. Met technisch inzicht, snelheid en balgevoel kun je ook als vrouw gewoon voetballen en als je echt goed bent ook nog (semi) professioneel! Een goede ontwikkeling in de vrouwen emancipatie. Ik zit de komende maand in ieder geval op het puntje van mijn stoel.

WK damesvoetbal 2019
Geen reactie's

Geef een reactie