Het nut van een gereedschapskist

Het nut van een gereedschapskist

De gereedschapskist is in mijn leven best vaak een redmiddel geweest op vervelende momenten. In mijn gereedschapskist zit gereedschap dat ik in de loop der jaren geërfd, gevonden en verzameld heb. De daadwerkelijke kist kreeg ik van mijn moeder toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen. Hoewel ik klussen in huis graag uitbesteed is het soms nodig om een hamer of een waterpomptang bij de hand te hebben. Als de CV-ketel het begeeft of als je een kraan moet aandraaien zijn dit soort gereedschappen best handig om in huis te hebben.

Waar gebruik je een schroefmachine voor?

Bovenin mijn gereedschapskist ligt mijn elektrische schroefmachine. Hij neemt aardig wat ruimte in beslag in de gereedschapskoffer de ik van mijn moeder kreeg, maar dat neem ik graag op de koop toe. Zonder dit gereedschap had ik mijn laatste verhuizing nooit zo snel kunnen doen. De schroeven van mijn bed, kasten en het bed van Morris waren binnen no-time aangedraaid. Natuurlijk kun je gewoon een schroevendraaier gebruiken, maar als je een schroefmachine in je gereedschapskist hebt zitten, dan werkt dat toch een stuk sneller en vaak draai de de schroeven ook nog eens strakker vast.

Een rolmaat is onmisbaar in je gereedschapskist

Pontificaal naast mijn schroefmachine vind je de rolmaat. Naast dat ik hier de groei van Morris mee bijhoud gebruik ik mijn rolmaat om veel dingen te meten. Zo weet ik of bepaalde gordijnen die ik heb gezien op Marktplaats passen in mijn slaapkamer en  of het nieuwe bureau wel past in de bijkamer. De maten van mijn woning neem ik allemaal op in een handig Excelbestand, zodat ik dingen altijd maar één keer hoef te meten. Als er iets nieuws gemeten moet worden grijp ik bijna blind in mijn gereedschapskist en kan ik gelijk aan de slag.

Vind jij het ook zo eng om met een accuboor te boren?

De boormachine die ik heb erfde ik van mijn vader. Ik heb echt een hekel aan het boren met zo’n zware accuboormachine. Naast dat ik het geluid vreselijk vindt en liever met mijn oren dicht in een hoekje ga zitten ben ik ook altijd bang dat ik iets onherstelbaar beschadig. Als ik iets groots moet ophangen, zoals een televisie of planken die wat gewicht moeten kunnen houden, dan zal ik dat echt wel doen. Toch vind ik het altijd een beetje eng om met een accuboor te boren. Het liefst laat ik de boor dan ook veilig in de gereedschapskist.

Mocht je toch aan het boren gaan en wil je je angst overwinnen, dan kun je het beste kijken of je een overzicht van water- elekticiteits- en gasleidingen van je huis kunt vinden. Verder zijn er honderden klus tutorials op YouTube en zou je eventueel klusles kunnen volgen als die in jouw woonplaats gegeven wordt. Ga echter niet onvoorbereid aan de slag, want vaak doe je daarmee meer kwaad dan goed.

Wat moet ik met al die inbussleutels van IKEA?

Als je in mijn huis IKEA zegt, dan lazert de boel in elkaar. Bed, bank, kasten, servies en beddengoed, veel in huis is van het Zweedse woonwarenhuis. Ik begrijp dat het handig is dat het gereedschap bij deze onmogelijke bouwpakketten zit, maar wat doe je in hemelsnaam met al die inbussleutels van IKEA? In mijn gereedschapskist trof je voorheen altijd een grote hoeveelheid inbussleutels van IKEA aan, maar inmiddels heb ik die allemaal verzameld en in een zakje bij het oud ijzer gedaan in de milieustraat. Ik kocht zelf een set inbussleutels en plak de meegeleverde inbussleutel met ducttape aan de binnenkant van het gekochte meubel.

Gereedschapskis,gereedschapskoffer,koffer met gereedschap
Geen reactie's

Geef een reactie