Het autootje met de lange levensduur

Het autootje met de lange levensduur

Er was eens een autofabrikant genaamd Opel, die in 1982 de Opel Corsa lanceerde. Het was een kleine, compacte auto. Een auto die bedoeld was om te concurreren met andere populaire kleine auto’s op de markt. Opel zag in die tijd veel omzet verloren gaan aan concurrentie. Ze ondervond vooral veel last van de boze Citroën AX en de sluwe Ford Fiësta. Deze laatste was al sinds 1976 de kleine populaire jongen van de klas. Opel stond echter op het punt hier verandering in te brengen.

De eerste jaren van de Opel Corsa

De Corsa werd al snel populair vanwege zijn betaalbare prijs en betrouwbare prestaties. Hij was ook verkrijgbaar in verschillende versies. je kon kiezen net als bij de BMW 3-serie kiezen uit een stationwagen en een cabriolet, wat hem aantrekkelijk maakte voor een breed publiek. De hatchback was echter veruit de favoriet. Niet alleen jonge volwassenen kochten de Corsa, maar ook als tweede auto was dit motorvoertuig uitzonderlijk populair. Zo populair zelfs dat er in 1988 een GSi uitvoering van de Corsa kwam. Dit bommetje op wielen won ook de eigenwijze zoon van de familie voor zich.

De vroege tienerjaren van een volksfavoriet

In de jaren die volgden, onderging de Corsa verschillende facelifts en upgrades. Hiermee verbeterde Opel zijn stijl en prestaties. In 1994 werd bijvoorbeeld de Corsa B geïntroduceerd, die een nieuw, modern design had en verbeterde brandstofefficiëntie. De cabrio verdween, maar de Corsa zou in heel Europa een bestseller blijven.

In de late jaren 1990 en vroege jaren 2000 bleef de Corsa populair en werd hij geleverd aan klanten over de hele wereld. Het eigenwijze bolletje zou tussen 1997 en 2000 vele gezinnen voorzien van rijplezier en vele zorgeloze kilometers.

Zo zie je maar dat ook in sprookjes, uiterlijk niet het enige is dat telt

Hoewel de Corsa C en Opel Corsa D een klein beetje wegvielen in de massa en ook niet echt iconen van hun tijd waren, bleef het model populair. Nu vooral onder zakelijke rijders. Dit vanwege het geringe gewicht in vergelijking met de concurrentie en de zuinige motoren. Zo zie je maar dat ook in sprookjes, uiterlijk niet het enige is dat telt.

In 2014 werd de vijfde generatie Corsa geïntroduceerd, die opnieuw verbeterde prestaties en stijl had. Hoewel niet langer het populairste jongetje van de klas, de Opel Corsa was steeds ervarener en efficiënter geworden. Nog steeds wilde iedereen een Opel Corsa kopen op Autotrack.

Tot op de dag van vandaag populair

Tot op de dag van vandaag blijft de Opel Corsa een populaire keuze onder autokopers, vanwege zijn betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Ook zijn de speciale uitvoeringen vaak een lust voor het oog en is de Corsa een graag geziene gast bij Opel tuners die het kleine lichte autootje nog lichter en veel sneller konden maken. Het laatste model kwam uit in 2019 en is vergeleken met de concurrentie nog steeds een lichtgewicht, al is de auto sinds 1982 wel een paar kilo’s aangekomen. Het autootje van weleer is inmiddels alweer 40 en dat mogen we de held van dit verhaal dus niet kwalijk nemen.

Het is een auto die is gebouwd om lang mee te gaan en blijft een waardevolle toevoeging aan het aanbod van Opel. Zelfs met tegenvallers als de Opel Tigra die op de Corsa gebaseerd was, bleef de Opel Corsa een publiekslieveling. Het laatste model heeft zelfs een versie met een elektromotor, waardoor hij ook onder Leaserijders gretig aftrek vindt. Er is nog geen spraken van een nieuw model. Wel heeft Opel uitgesproken in 2028 volledig elektrisch te willen zijn. Dat biedt een hoop perspectieven. En zo leefde de Opel Corsa nog lang en gelukkig.

Sprookje Opel Corsa
Geen reactie's

Geef een reactie