Herinrichten Woonkamer als je niet kan slapen

Herinrichten Woonkamer als je niet kan slapen

Als ik niet kan slapen ’s nachts, dan wil ik het nog weleens in mijn bol krijgen en verander ik de hele huiskamer. Je kent het wel. Je licht al een paar uur te woelen of zelfs te malen en je komt maar niet in slaap. Of het nu door zorgen komt, of door te veel cafeïne vlak voor het slapen gaan, wakker liggen is niet mijn meest favoriete bezigheid. Om die reden verenig ik soms het nuttige met het aangename en verander ik mijn hele woonkamer.

Je huiskamer opnieuw inrichten is goed voor je creativiteit

Door je woonkamer te veranderen gebruik je delen van je hersenen die je normaal ’s avonds of ’s nachts niet gebruikt. Sommige mensen gebruiken dit deel van de hersenen sowieso heel weinig en daarom is het goed voor je creativiteit om soms je woonkamer opnieuw in te richten met de spullen die er al in staan. Voor ik begin doe ik op het internet wat wooninspiratie op en vervolgens ga ik aan de slag.

Doordat dit soort opwellingen vaak ’s nachts komen moet ik mijn herinrichtingswoede wel wat stilletjes uitvoeren. Gelukkig staan alle zware meubels op viltjes, zodat het schuiven niet al te veel herrie maakt. Door het bekijken van de ruimte, het verschuiven van meubelen en het zien van de meubels op een nieuwe plek gaan er in mijn hoofd allerlei creatieve vakjes open waardoor ik de volgende dag weer met frisse moed aan mijn werk kan gaan.

Je komt tot nieuwe inzichten

Tijdens het herinrichten van je huiskamer ben je puur en alleen maar bezig met het verschuiven en sjouwen van meubels. Tijd zat om eens goed na te denken over wat jou wakker hield die avond. Op de achtergrond maakt je hoofd allerlei verbindingen die je niet kon maken toen je op je bed lag. Je komt dus tot allerlei nieuwe inzichten en als je jezelf na het herinrichten van je woonkamer nog wat tijd gunt, dan zijn al je problemen zo opgelost of je kan er in ieder geval een begin aan gaan maken.

Denk nou niet dat het midden in de nacht verschuiven van meubels dé oplossing is voor al je problemen. Het gaat in dit geval puur om de inzichten die je krijgt. Na het verschuiven van je huisraad kun je wellicht al een belangrijke e-mail sturen of een bepaalde taak afmaken waar je eerder nog problemen mee had.

Meubels verkopen levert ook nog eens wat op

Het is mij al meer dan eens gebeurd dat tijdens het herinrichten van mijn woonkamer bepaalde meubelen ineens niet meer paste. Zowel qua manier waarop ze de ruimte vulde als qua stijl is dit voorgekomen. Deze meubels plaatste ik dan gelijk de volgende dag op Marktplaats en zorgde voor een leuk zakcentje. Zo heb ik van de verkoop van mijn vorige salontafel een heleboel fotolijstjes kunnen kopen en bracht een oude tv genoeg geld op voor de Sinterklaascadeaus van onze zoon.

Zo zie je maar weer dat wakker liggen niet alleen maar nadelen heeft. Buig het om naar iets waar je wat aan hebt en ga na een uurtje of twee weer lekker in bed liggen. Je zal zien dat je in slaap valt voordat je je kussen raakt.

Herinrichten woonkamer
Geen reactie's

Geef een reactie