Vijf grote Sinterklaascadeaus die herinneringen maken.

Vijf grote Sinterklaascadeaus die herinneringen maken.

De grote sinterklaascadeaus waren voor mij als kind altijd het toppunt van pakjesavond. Of het nu een nieuwe crossfiets was of een geweldige nieuwe doos LEGO, deze grote Sinterklaascadeaus staan voor altijd in mijn geheugen gegrift. Nu ik zelf vader ben en Morris inmiddels oud genoeg is om te begrijpen wat Sinterklaas is en wat het inhoudt, probeer ik deze herinneringen ook met Morris te maken. Het is dan ook niet zozeer de prijs die de herinnering bepaalt, maar wel het formaat en de impact die het cadeau maakt. In dit artikel deel ik met jullie vijf grote Sinterklaascadeaus die herinneringen maken.

Kinderauto op accu

Voor kinderen tussen de anderhalf en vier jaar oud is een kinderauto op accu een geweldig cadeau. De blik op het gezicht van je kind moet geweldig zijn als ze het grote pakje openmaken en zien dat ze een auto hebben gekregen van Sinterklaas. Zorg dat de auto van te voren is opgeladen en dat alle meegeleverde accessoires goed zijn geïnstalleerd, dan kan jouw zoon of dochter direct op pad met dit grote Sinterklaascadeau.

Een houten speelkeuken

Mijn keuze voor groot Sinterklaascadeau dit jaar. Morris is niet uit mijn keuken weg te slaan en speelt dagelijks met pannen en bestek uit de keuken. Om de boel toch een beetje veilig te houden wil ik Sinterklaas dit jaar gaan vragen of het een idee is Morris een houten speelkeuken cadeau te doen. Op die manier kan hij “pizza’s” bakken, worstenbroodjes in de oven doen en afwassen, zonder dat ik daarna nog uren hoef op te ruimen. Ik ben benieuwd of de Sint Morris dit jaar zo’n groot cadeau gunt. Morris is in ieder geval heel lief geweest, dus dat zit wel goed…

Geef een sjoelbak als groot Sinterklaascadeau

Als er iets is dat in mijn geheugen gegrift staat, dan is het wel sjoelen met opa. Mijn opa was bloed fanatiek en als ik het mij goed kan herinneren wilde hij zelfs van zijn kleinkinderen winnen. Gelukkig was daar oma om de kleinkinderen te helpen en opa’s zegetocht een beetje te bedaren. Een sjoelbak als groot Sinterklaas cadeau staat dus garant voor herinneringen die jouw kind nog tot ver in zijn of haar leven bijblijven. Zorg wel dat je vaak genoeg sjoelt en dat je de sfeer gezellig houdt. Gezinnen zat die niet zulke fijne herinneringen hebben doordat ze niet tegen hun verlies konden.

Poppenkast

Het leukste Sinterklaascadeau dat ik ooit heb gekregen is een poppenkast. Hoewel ik het cadeau moest delen met mijn zusje was de pret daar niet minder om. Uren en uren speelden wij om de beurt Jan Klaasen en Katrijn. Ergens tijdens een verhuizing is de poppenkast gesneuveld, maar ik weet zeker dat ik daar anders nog jarenlang plezier van zou hebben gehad. Vooral nu tijdens de lockdown en het sluiten van alle theaters is het een goede tijd om zelf shows te geven voor de kinderen en die kinderen elkaar te laten vermaken door de fantasie de vrije loop te laten.

Leer je kind klokkijken met een horloge als Sinterklaascadeau

Als laatste een cadeau voor de wat oudere kinderen. Vanaf een jaar of zes tot acht komt het klokkijken op gang. Een geweldige tijd dus om als groot Sinterklaascadeau een horloge te geven aan je kind. Kunnen klokkijken is natuurlijk nog geen vereiste,maar op deze manier raakt jouw zoon of dochter wel bekend met het begrip tijd en de dagdelen ochtend, middag en avond. Door bij tijdsafspraken te verwijzen naar het horloge geef je je kind het goede voorbeeld en zal het sneller klok kunnen kijken.

Grote Sinterklaascadeaus
Geen reactie's

Geef een reactie