Hangmat ophangen – Drie tips om makkelijk je hangmat op te hangen

Hangmat ophangen – Drie tips om makkelijk je hangmat op te hangen

Ontspannen… Voor mij een moeilijke opgave, maar als ondernemer hoort ontspannen er zeker bij. Daarom besloot ik een hangmat op te hangen op mijn balkon. Aangezien ik in een huurhuis woon was een hangmat ophangen nog best wel een opgave, want ik mag niet te veel boren of plakken. Tijd dus om op zoek te gaan naar een oplossing die niet te veel structurele schade aan mijn woning toe zou brengen. Deze oplossing vond ik in een hangmat met standaard. Alle andere oplossingen die ik tegenkwam deel ik met jou in dit artikel, zodat jij ook je hangmat op kan hangen op een manier die bij jouw situatie past.

Hangmat met standaard

Voor mij was een hangmat met een standaard de beste oplossing. Je hangmat ophangen was nog nooit zo makkelijk! Je schroeft de standaard in elkaar, hangt de hangmat op tussen de twee uiteinden en voila, je kunt mega chill ontspannen en genieten van een zelfgemaakte cocktail. Ja mensen, het ultieme zomergevoel!

Een hangmat met standaard heeft wel één nadeel… Als het weer minder wordt en het niet meer fijn is om op je hangmat te chillen op het balkon, dan neemt zo’n standaard best veel ruimte in beslag. Ook moet je de standaard van je hangmat ergens kwijt kunnen. Zoek dus naar een standaard die je makkelijk in kan vouwen of uit elkaar kan schroeven.

Hangmat ophangen aan haken

Toen ik een mannetje van een jaar of acht was hadden we thuis ook een hangmat. Deze hangmat was tussen twee muren vastgemaakt aan twee hele stevige haken. Deze haken had mijn opa in de muur geboord en volgens mij zitten die haken, of in ieder geval de gaten daarvan tot op de dag van vandaag in de muur van ons toenmalige huis. Op zich een goede manier om je hangmat op te hangen, maar wel één die blijvend zichtbaar is. Om deze reden is het ophangen van je hangmat aan haken niet echt een optie als je woont in een huurwoning.

De klassieke manier: bind de hangmat tussen twee bomen

Heb je een tuin met daarin twee bomen, dan is het misschien mogelijk om je hangmat op de klassieke manier op te hangen. Hiervoor moeten de bomen wel sterk genoeg zijn om jou en de hangmat te dragen. Ook moet je de hangmat veilig kunnen bevestigen. Dit kan door het touw van de hangmat boven een tak te knopen, of als dat niet kan een haak in de boom te bevestigen.

Je hangmat ophangen was nog nooit zo makkelijk. Zorg wel dat je de hangmat ophangt met sterke haken of schroeven. Ze moeten immers jouw lichaamsgewicht kunnen dragen. Bij de meeste webshops kun je haken bestellen op basis van draagkracht.

Hangmat ophangen,hangmat standaard,
Geen reactie's

Geef een reactie