Grote mensen problemen

Grote mensen problemen

Grote mensen problemen zijn over het algemeen dingen die vaders, moeders en andere volwassenen niet als vak hebben gekregen op de middelbare school. Dingen die ze in het begin ook maar gewoon deden, zoals ze dat van opa en oma geleerd hebben of in het ergste geval, zelf hebben moeten ondervinden. Zelf was ik vrij snel zelfstandig en door omstandigheden wist ik toen ik acht was al hoe de wasmachine werkte. Meehelpen was bij ons thuis de eis. Volwassen mensen problemen gaan nog een stapje verder. Niemand heeft het ons geleerd en toch moeten we het iedere dag weer doen.

Je gazon netjes houden

Wist ik veel dat je een gazon moest onderhouden! De eerste tuin die ik had met een grasveld in de achtertuin was binnen een jaar dood. Wanneer verticuteren? Ik had geen idee! Ik wist niet eens wat verticuteren was… Inmiddels weet ik dat gras door mos en bladeren kan verstikken en dat je door te verticuteren het gras meer lucht en ruimte om te groeien geeft. Wist ik veel. Gelukkig heb ik nu een fijn balkonnetje en komt daar hooguit een klein stukje kunstgras. Dat scheelt weer grote mensen problemen.

Belasting betalen

Hoe logisch het ook klinkt, niet iedereen weet dat je belasting moet betalen. Je leert belasting betalen dan ook niet op school! Het zou zo fijn zijn als je bij economie of maatschappijleer zou leren hoe je je inkomstenbelasting aangeeft, maar ik ben bang dat dat er nooit van gaat komen. In mijn ogen dé oorzaak van veel grote mensen problemen. Wist ik veel dat je in mei je belasting moest aangeven over het vorige jaar.

Stemmen voor de Tweede Kamer is een grote mensen probleem

Gelukkig wordt eer op de Nederlandse middelbare scholen wel aandacht gegeven aan de verkiezingen. Toch geeft stemmen voor de Tweede Kamer veel volwassenen hoofdpijn. Op wie moet je stemmen en waarom? Moet ik tactisch stemmen, of gewoon stemmen op de partij waar ik het meeste bij voel. Is mijn stem wel iets waard? Ik kan je vertellen dat jouw stem altijd iets waard is, dus als er weer verkiezingen zijn, ga alsjeblieft naar de stembus. Dat scheelt veel mensen weer wat grote mensen problemen.

’s Avonds de hond uit laten

Iets waar ik als kleine jongen nooit aan had gedacht, maar mijn vader ging iedere avond om 23.00 nog een rondje met de hond. Niet omdat hij dat zo leuk vond, maar omdat er anders de volgende ochtend een plasje tegen de bank zou liggen. Nu een paar jaar later was ik zelf die vader. Gelukkig vind ik wandelen met de hond een verademing. Ik ben even het huis uit en van wandelen komt mijn hoofd tot rust. Toch zijn er vaders zat die de hond uitlaten zien als een grote mensenprobleem. Zij laten de hond niet uit omdat het kan, maar omdat er geen andere optie is.

Groot onderhoud aan je woning

Als je de “gelukkige” eigenaar bent van een koopwoning, dan is onderhoud aan het huis vaak een doorn in het oog. Veel huiseigenaren sparen niet voor onderhoud, maar sluiten de hypotheek opnieuw af of lenen geld om de woning weer in topstaat te krijgen. Persoonlijk ben ik blij met mijn huurflatje. Dan hoef ik hier namelijk niet over na te denken en daar betaal ik maandelijks graag wat meer voor.

Verzinnen wat we gaan eten

Het ultieme grote mensen probleem! Wat gaan we vanavond in godsnaam weer eens eten? Ook mijn creativiteit is meestal na een dag of drie op. Zelfs het maken van een weekmenu haalt het einde van de week niet eens. Koken is één van mijn grootste hobby’s, maar zie maar eens iets te maken wat iedereen lust en lekker vindt en daar dan ook nog eens de tijd voor te vinden. Het is een onmogelijke opgave. Als iemand een oplossing weet, stuur me even een mailtje en als het werkt, dan krijg je mijn eeuwige dankbaarheid.

Scheidsrechteren bij ruzies

Als laatste het meest vervelende grote mensen probleem. Als de kinderen ruzie hebben met een vriendje of misschien hun broertje of zusje, dan wil jij het liefste partij trekken. Dit is echter niet verstandig, omdat je als ouder niet altijd bij de oorzaak van de ruzie bent geweest en omdat je als ouder nou eenmaal geen partij mag trekken tussen je eigen kinderen. Daarnaast is ruzie ook gewoon vervelend. Om die reden is scheidsrechteren bij ruzies echt het vervelendste grote mensenprobleem.

grote mensen probleem
1 Reactie
  • Jouvence
    Geplaatst op 21:15h, 22 november

    De meesten zijn erg herkenbaar. Verzinnen wat we nu weer moeten eten vind ik echt een dingetje.. 😉

Geef een reactie