Goedkoop een telefoonabonnement afsluiten

Goedkoop een telefoonabonnement afsluiten

Ik heb al jaren het zelfde telefoonabonnement voor mijn mobiel. Ik betaal niet te veel en niet te weinig, maar de voorwaarden zijn goed en ik heb geen klachten over het bereik of de klantenservice. Voor mij is er dus geen enkele reden om over te stappen. Toch kijk ik ieder jaar weer of ik niet ergens een betere deal kan fixen. Dit doe ik zowel bij mijn eigen aanbieder van mobiele telefonie als bij hun concurrenten. Omdat ik ieder jaar weer vergelijk weet ik zeker dat het mobiele telefoonabonnement wat ik nu heb het beste bij mij past. Graag deel ik wat tips om altijd uit te komen op een goedkoop telefoonabonnement.

Zeg je mobiele telefoonabonnement op

Dit klinkt nogal rigoureus, maar opzeggen betekent niet altijd dat je die opzegging ook door hoeft te zetten. Als je opzegt wordt er namelijk meestal contact met je opgenomen door een afdeling retentie van jouw huidige aanbieder van mobiele telefonie. Deze afdeling heeft als enig doel jou behouden voor het bedrijf. Sommige mobiele providers gaan hierin heel ver en bieden soms zelfs een gratis mobiele telefoon aan. Andere kunnen korting geven op de maandfactuur van je mobiele abonnement tot zelfs wel twee jaar lang!

Het loont de moeite om aan te geven dat je hier graag nog even over nadenkt. Vervolgens pak je als de wiedeweerga een aantal vergelijkingswebsites erbij en kijk je of je nu de beste deal te pakken hebt. Is een ander goedkoper, dan heb je ruimte om te onderhandelen. Zegt de huidige provider toch nee, dan kun je alsnog overstappen. Zeggen ze ja, dan heb jij minder administratie en een fijne nieuwe telefoon bijvoorbeeld.

Ga voor sim only

Bij de meeste aanbieders van mobiele telefonie kun je kiezen uit twee smaken. Sim Only of een mobiel abonnement met een telefoon. Als je net als ik niet zo zuinig bent met je mobiel, dan lijkt de laatste optie vaak de voordeligste. Ga je echter voor sim only, dan hou je maandelijks klauwen met geld over en koop je binnen de kortste keren de allernieuwste Samsung of iPhone. Neem je een abonnement van twee jaar, dan betaal je over twee jaar nog steeds voor je nieuwe iPhone en dat is dan allang niet meer de mooiste of de nieuwste. Sim Only is wat dat betreft dus het goedkoopste mobiele abonnement.

Onbeperkt data is zo duur nog niet

Ik heb niet altijd onbeperkte data op mijn abonnement gehad, maar inmiddels zie ik er het voordeel wel van in. Toen ik dit abonnement een aantal jaren terug afsloot begon ik namelijk met 5GB data. Iedere maand kon ik een flink bedrag bijbetalen, omdat ik over mijn datalimiet heen was gegaan. Voor dit geld had ik wel drie keer onbeperkt data kunnen nemen! Ik heb dan ook heel snel mijn data-abonnement aangepast. Van die paar Euro meer lig ik echt geen nacht wakker.

Het verschil is minimaal

Mijn telefoon heb ik eigenlijk alleen nog om belletjes te ontvangen. Het aantal uitgaande telefoongesprekken dat ik voer in een maand is op één hand te tellen. Om die reden heb ik overwogen om het kleinste telefoonabonnement te nemen om te besparen op de maandelijkse kosten. Het verschil tussen onbeperkte belminuten en het goedkoopste abonnement voor mobiele telefonie bleek echter minimaal. Daarom heb ik nu dan ook onbeperkt bellen en onbeperkt data voor nog geen 20 Euro in de maand.

Laat je niet ondersneeuwen door cadeaus

Het zal misschien als een verrassing komen, maar cadeau’s die je krijgt bij het afsluiten van een mobiel abonnement betaal je helemaal zelf. Laat je niet ondersneeuwen door cadeaus en aanbiedingen, maar doe goed onderzoek op vergelijkingswebsites. Let op verborgen kosten, zoals aansluitkosten of een hogere maandprijs als je geen gebruik maakt van automatische incasso. Als ze een Playstation aanbieden of bijvoorbeeld een flatscreen, dan zijn die kosten meestal doorberekend in deze kosten of in de maandprijs van je mobiele abbo.

Mocht jij nog tips hebben voor een goedkoop mobiele telefoonabonnement, laat het me weten. Misschien neem ik jouw tip wel op in dit artikel. We zijn er immers om elkaar te helpen in deze moeilijke tijden. Ook is contact erg belangrijk. Dus als je ver van je familie woont is het wel zo fijn als je eens in de zoveel tijd met ze kan bellen zonder dat je hoeft te letten op je abonnement voor mobiele telefonie.

Telefoonabonnement
Geen reactie's

Geef een reactie