Drie redenen om je huisnummer duidelijk zichtbaar te maken

Drie redenen om je huisnummer duidelijk zichtbaar te maken

Iets waar ik nooit zo bij stil heb gestaan, maar wat kort geleden onder mijn aandacht werd gebracht is het belang van een goed zichtbaar huisnummer. Je zou het niet zeggen, maar een goed zichtbaar huisnummer, dat zichtbaar is vanaf de straat kan zomaar jouw leven redden. Daarnaast is het ook nog eens duidelijk voor als je bezoek krijgt. Eventueel in combinatie met je naam is het helemaal een lifesaver. Waarom het goed zichtbaar zijn van je huisnummerbord belangrijk is, leg ik uit in dit artikel.

Zo kan je kind makkelijk het huis terugvinden

Woon je in een nieuwbouwwijk en lijken alle huizen in de buurt een beetje op elkaar, dan is het voor kleine kinderen vaak moeilijk om het eigen huis weer terug te vinden. Toen ik jong was is het meer dan eens voorgekomen dat een behulpzame buurvrouw mij naar huis terug heeft gebracht, omdat ik bij het verkeerde huis op de bel stond te drukken. Tussen de leeftijd van ongeveer vijf en acht jaar oud is je kind nog niet zo goed in staat om het onderscheid in op elkaar lijkende objecten te onderscheiden. Daarom is het belangrijk dat je een goed zichtbaar huisnummer hebt en dat je kind dit huisnummer weet. Op die manier staat jouw kind altijd voor de juiste voordeur.

Hulpdiensten moeten snel weten waar je woont

Het zal je maar gebeuren: je belt 112 voor een noodgeval in jouw woning. Als elke seconde telt wil je dat hulpdiensten snel bij jou voor de deur staan. Of dat nu politie, brandweer of ambulance is. Gelukkig hebben we tegenwoordig routeplanners die redelijk nauwkeurig jouw adres aan kunnen wijzen, maar niks is zo vertragend voor een hulpdienst als het niet kunnen vinden van het juiste huisnummer. Heb je dus een huisnummerbord, misschien zelfs met jouw naam erop aan de straatkant staan, dan kan de hulpdienst snel navigeren zonder daar extra bij na te hoeven denken. Zo red je misschien wel het leven van jezelf of één van je huisgenoten!

Pakketbezorgers en maaltijdbezorgers hebben een huisnummer nodig

Als laatste een niet zo alarmerende, maar zeker belangrijke en misschien wel alledaagse reden om een goed zichtbaar huisnummer te hebben. Veel bezorgers van pakketten of maaltijden hebben een huisnummer nodig om te weten of ze een pakket of maaltijd bij jou kunnen bezorgen. Volgens mij staat het zelfs in de voorwaarden van Thuisbezorgd dat het huisnummer en de naam overeen moeten komen met de naam op de bestelling. Zorg dus dat je huisnummer duidelijk zichtbaar is voor bezorgers die op zoek moeten gaan naar jouw woonadres.

Hiermee zorg je er uiteindelijk voor dat een overijverige maaltijdbezorger niet terug hoeft naar zijn baas met een onbezorgbare bestelling. Daarnaast kun jij gewoon lekker aan het eten gaan en heb je gewoon een warme pizza in plaats van een discussie. Niet iedere maaltijdbezorger zal in discussie gaan bij een ontbrekend huisnummerbord, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Goed zichtbaar huisnummer
Geen reactie's

Geef een reactie