Geld besparen en gezond blijven met tweedehands elektrische bakfietsen

Geld besparen en gezond blijven met tweedehands elektrische bakfietsen

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel geld je kunt besparen door de levensstijl van een elektrische bakfiets te omarmen? Je hoort vaak verhalen van mensen die beweren duizenden per jaar te kunnen besparen. Nadat je je in de details hebt verdiept, wordt het duidelijk dat je een aanzienlijke hoeveelheid geld kunt besparen. Door de bakfiets te verkiezen boven de auto.

Besparing benzine met elektrische bakfiets

De grootste en meest voor de hand liggende kostenbesparing is het geld dat (niet) wordt uitgegeven aan benzine. Gemiddeld betaal je als autobezitter tussen de € 70 en € 120 per maand. Als alternatief brengt het opladen van je e-bike ongetwijfeld wat kosten met zich mee, maar hoeveel?

Gemiddeld kost het 5 cent per oplaadbeurt. Als je één keer per dag laadt, dan zijn de kosten € 18,25 per jaar. Je kunt ook geld besparen door een tweedehands elektrische bakfiets aan te schaffen.

Bakfietsonderhoud

Onderhoud van bakfietsen is veel minder kostenintensief dan auto-onderhoud. Zonder kosten aan rijbewijs, kenteken of belastingen, bespaar je aanzienlijk wat geld. Gemiddeld zo’n € 1.600 per jaar.

Het jaarlijkse onderhoud van de gemiddelde auto komt uit op zo’n € 66,- per maand, net geen € 800,- per jaar. Je kunt er ook nog € 150,- voor bandenvervanging en € 600,- per jaar voor Kenteken/Kenteken/Belastingen bij optellen. En dan heb je ook nog te maken met onvoorziene kosten.

Besparen met parkeren

In tegenstelling tot een auto kunnen bakfietsen gratis geparkeerd worden. Omdat je geen parkeerkosten voor fietsen hebt, bespaar je meer geld.

De kosten van parkeren in steden stijgen exponentieel. Met de fiets is parkeren gratis en eenvoudig. Met een goed slot kun je overal stoppen om de stad te verkennen. Je kunt jouw auto dus vervangen door een goedkoper vervoermiddel zoals een tweedehands elektrische fiets.

Verzekering

Hoewel elke auto een verzekering nodig heeft, kunnen fietsen zonder dekking worden gebruikt.

Omdat de landelijk gemiddelde kosten van een autoverzekering € 75,- per maand bedragen, kun je ruim € 900,- per jaar besparen.

Hoewel je jouw fiets kunt verzekeren, is deze meestal al gedekt via een keuze in de verzekering. Voor meer informatie kun je contact opnemen met jouw verzekeraar.

Gezondheidskosten

De kosten die worden bespaard op medische zorg zijn moeilijk te berekenen, omdat ze van persoon tot persoon zo sterk variëren. De voordelen voor de mentale en fysieke gezondheid van dagelijks fietsen vallen echter niet te ontkennen.

Degenen die ervoor kiezen om te fietsen in plaats van de auto te nemen, ervaren gemiddeld een toename van hun cardiorespiratoire conditie. Alsmede een verbeterde bloeddruk, gewichtsverlies en een grotere weerstand tegen ziekten.

Bovendien ervaren fietsers minder stress en een betere geestelijke gezondheid, ontspanning en zelfvertrouwen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat automobilisten ongeveer 60% meer koolmonoxide en aanzienlijk meer verontreinigende stoffen inademen dan fietsers.

Tweedehands elektrische bakfiets
Geen reactie's

Geef een reactie