Eindelijk weer televisie!

Eindelijk weer televisie!

Het is momenteel bij mij thuis nogal houtje touwtje. Dat is niet erg, ik heb mensen er kwalijker bij zien zitten na het verbreken van hun relatie. Het huis waar ik nu woon is nog verre van compleet, maar met hele kleine stapjes kom ik dichterbij de doelen die ik mezelf stel. Zo was één van die doelen dat ik voor 1 januari 2021 een televisie zou hebben. Dat doel heb ik net niet gehaald, maar op 7 januari 2021 kreeg ik een tv van een collega. Weliswaar een wat ouder model, maar aangesloten op de laptop kijk ik met gemak alle programma’s die ik wil online.

Eindelijk weer echte televisie

Met de komst van een nieuwe televisie gaan we ook het tijdperk van echte tv weer in. Ik heb twee jaar lang Wie is de mol gemist! Nu ben ik geen “echte” moller, maar ik vind Wie is de mol wel een heel fijn programma om naar te kijken. De puzzels en opdrachten maken het programma interessant om naar te kijken en ook de sights and sounds van de verre landen vind ik erg fijn.

Ook leuk aan Wie is de mol is het feit dat de bekende Nederlanders maandenlang hun mond moeten houden over of ze hebben meegedaan aan het programma. Dit geeft net dat beetje extra spanning aan het programma en zorgt ervoor dat het interessant blijft tot de laatste aflevering!

Niet alleen Wie is de mol

Nu de televisie weer in de huiskamer staat is het niet alleen Wie is de mol dat de klok slaat. Ook programma’s als Opsporing Verzocht en Flikken Maastricht heb ik heel erg gemist. Twee jaar lang heb ik enkel Netflix en YouTube aangehad op mijn Smart-tv. Maar er kan zo veel meer met zo’n ding! Als je de juiste apps weet te vinden kun je dus zonder een soms best prijzig televisieabonnement en ik kan je zeggen dat dat aardig in de kosten scheelt.

Het voordeel van de meeste apps die je op een laptop of smart tv kunt bekijken, is dat je een gezellig televisieavondje gewoon naar eigen inzicht kunt plannen. Je hoeft niet ouderwets te wachten tot je favoriete documentaire op de tv komt, maar je gaat zitten met een hapje en een drankje en drukt op play. Mocht het nodig zijn druk je ergens tussendoor op pauze om een wasje te draaien de nieuwe planten water te geven of naar de wc te gaan en vervolgens ga je gewoon weer verder waar je was gebleven. Gemak dient de mens.

Keuzestress door het grote aanbod aan televisie-apps

Een nadeel van alle beschikbare televisie-apps is dat je er enorme keuzestress van krijgt. Als je alles wilt zien wat je daadwerkelijk graag kijkt, dan zul je moeten schakelen tussen vier of vijf apps. Dat is natuurlijk geen doen. Een manier om daarmee om te gaan is om gewoonweg niet alles meer te willen zien. Tijd is schaars en de hele avond achter de televisie hangen is zonde. Kijk daarom één of twee series minder en de keuzestress is weg. Ook kun je time management toepassen. Door je tijd effectief te plannen is keuzestress bij televisie-apss zo verleden tijd.

Bij mij geen last van keuzestress, want in de afgelopen vier maanden heb ik geen echte tv meer gehad. Ik had dan ook geen idee wat er allemaal te zien was, behalve dan het nieuws en wat actualiteitenprogramma’s. Gelukkig zit je er door de handige algoritmes van de verschillende apps zo weer middenin en kun je snel weer de dingen kijken waarvan de app vindt dat dit bij jou past.

De komende maanden zit ik dus ’s avonds vast op de bank omdat ik alle series, spelshow’s en films in moet halen die ik tijdens de afwezigheid van mijn televisie heb moeten missen. Soms alleen, vaak met Morris en misschien binnenkort wel met iemand anders… Wie zal het zeggen?

echte televisie
Geen reactie's

Geef een reactie