Een nieuwe slaapkamer in een handomdraai

Een nieuwe slaapkamer in een handomdraai

Droom je van uitgerust wakker worden in een stijlvolle slaapkamer waar je je helemaal zen voelt, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Soms is een hele nieuw ingerichte slaapkamer helemaal niet nodig om een ander gevoel te creëren, maar kunnen kleine aanpassingen al veel doen in deze ruimte. Vier tips om jouw droomslaapkamer te creëren zonder grote verbouwing.

Kleurbewust

De slaapkamer is over het algemeen een plek van rust en ontspanning. Lichte kleuren werken hier dan ook het best. Wanneer je voor wit gaat, kun je de rest van de kamer natuurlijk wel iets kleurrijker aankleden. Het meest rustig wordt de slaapkamer van één basiskleur, die je hier en daar kunt combineren met kleuren van hetzelfde kleurenpalet. Je kledingkast hoeft niet noodzakelijkerwijs wit te zijn als de muren dit ook zijn, maar als je kledingkast schuifdeuren heeft in een lichte tint, doet dit ook al veel voor de ruimte. 

Koninklijk bed

Het meubelstuk waaraan de slaapkamer zijn naam ontleent verdient wat extra aandacht. Een goed bed is prettig voor de goede nachtrust, maar niet alleen het bed zelf is het investeren waard. Ook lakens van een luxueuze stof en eventuele aankleding met kussens of een sprei doet wonderen. Ga voor zachte stoffen en kleuren die zorgen voor een rijk gevoel. Als je nachtkastjes industrieel qua stijl zijn kunnen deze misschien wat afsteken bij al deze zachtheid, maar dat maakt het interieur juist wel weer interessant. 

Kleine lampjes

Zoals hierboven al genoemd is licht een belangrijk onderdeel in de slaapkamer, en dat geldt niet alleen voor de kleur op de muur. Ook de verlichting die je in de slaapkamer gebruikt doet alles voor de sfeer. Het beste kun je kiezen voor zachte verlichting die je niet meteen uit je slaap rukt, als het buiten nog donker is en je je bed uit moet. Zachte verlichting zorgt voor een ontspannen gevoel bij het opstaan, en niet te vergeten: het zorgt ’s avonds ook voor een meer romantische sfeer. 

Lange gordijnen

Waar rolgordijnen of luxaflex misschien het meest praktisch en ook meer verduisterend zijn, zijn de (iets te) lange, lichte en iets transparante gordijnen hun charme nog niet verloren. De gordijnen dragen helemaal bij aan de rustige ontspannen sfeer die je in de slaapkamer zo graag hebt. Zorg daarbij dat ze liever iets te lang zijn dan te kort, dit hoort helemaal in het dromerige geheel.

Nieuwe slaapkamer
Geen reactie's

Geef een reactie