Dit zijn de lekkerste wijnen voor bij de bbq 

Dit zijn de lekkerste wijnen voor bij de bbq 

Yes! De tijd dat op zonnige dagen de geur van houtskool de Nederlandse tuinen uit komt vliegen, is aangebroken. Naast dat barbecueën je het ultieme gevoel van zomer geeft, is alles wat van de barbecue komt ook ontzettend lekker. We smullen van gegrilde randjes en subtiele smaak van houtskool.

Waarom zou je wachten tot de momenten waarop er vrienden over de vloer zijn en je kunt uitpakken? Ook op een doordeweekse avond is het lekker om de barbecue op te stoken. Om die worstjes voor in de couscous te grillen, die groentes voor de pasta of dat mooie stuk vlees voor bij de frisse salade. Een blog vol eettips en bbq wijn!

 

Zomerse salade met gegrilde perzik

Zomer en de daarbij horende warmte en zon vragen om salades. Dat betekent niet dat we aanraden om de hele zomer enkel groene blaadjes te eten. Vooral rijkelijk gevulde salades met groentes, kaas en eventueel zelfs graanrijke producten als parelgort of pasta zijn het ideale zomereten. Licht op de maag maar toch vullend en ook nog eens gezond. Wil je een salade maken voor bij de barbecue, maar dan een salade met komkommer, avocado, drie kleuren cherrytomaten, feta op olie met Griekse kruiden én gegrilde perziken. Het grillen van de perziken is ontzettend simpel: halveer ze en grill ze tot ze lichte bruine strepen hebben.

 

Wij tippen een lekkere droge maar zoet gefruite rosé bij deze salade. Misschien denk je dat rosé vooral licht is, maar er zijn gewoon rosé wijnen met genoeg pit en kracht om de rokerigheid van op de barbecue gegrilde producten tegenwicht te bieden. Maar, je hebt ook rosés die inderdaad vooral heerlijk fris en dorstlessend zijn, perfecte tegenhangers van alle krachtige smaken.

 

Vleesgerechten, met rode wijn

We kennen de barbecue natuurlijk het best van geroosterd vlees en dus kan dat ook in dit lijstje niet ontbreken. Een mooie bavette, heerlijke gemarineerde drumsticks, saté of worstjes. Alhoewel een volle op hout gerijpte Chardonnay ook uitstekend past bij een gegrilde kip, is rode wijn voor barbecue vleesgerechten toch echt de beste keuze. Vooral rode wijnen uit de Rhône zijn de perfecte metgezel van bijvoorbeeld een bavette. In de Franse Rhône worden wijnen gemaakt van onder andere de druivenrassen Syrah, Grenache en Mourvèdre. Druiven die volle en krachtige wijnen met een rijke geur van zwarte bessen en kersen opleveren. Qua smaak complex en breed sappig, opnieuw met vol donker fruit en vaak de subtiele smaak van eikenhout.

Wil je jouw barbecue extra aankleden, schenk dan een wijn met eigen etiket. Op deze manier kun je jouw gasten, vrienden en relaties duidelijk laten zien hoeveel aandacht jij hebt besteedt aan de barbecue en imponeer je zonder al te veel moeite te hoeven doen.

Lekkerste wijn bij bbq
Lekkerste wijn bij barbecue
Geen reactie's

Geef een reactie