Ik ben echt fan van een goed stuk gegrild vlees

Ik ben echt fan van een goed stuk gegrild vlees

Ik kreeg er vorige week alweer bijna zin in, barbecue! Met het zonnetje op mijn bol rende ik naar de slager bij ons op het dorp om het eerste BBQ-pakket van het jaar te halen! Natuurlijk had ik mij niet bedacht dat het pas eind februari was en dat barbecuepakketten nog niet echt voor het oprapen lagen. Gemakzuchtig als ik was liet ik de eerste barbecue van het jaar voor wat het was. Dit mooie weekend inclusief barbecue moest ik helaas aan mij voorbij laten gaan.

Ons eerste grilmoment

Natuurlijk heb je helemaal geen barbecuepakket nodig om een geweldig barbecuefeest uit de kast te trekken. Je kunt natuurlijk het barbecuevlees zelf prepareren met rubs en marinades en dat is dus ook precies wat ik ga doen deze zomer. Aangezien Morris inmiddels ook wel een lekker hapje vlees lust, zal ik jullie meenemen in ons eerste grilmoment. De foto’s vind je natuurlijk hier terug, maar ook op de Papablogger Instagram.

Natuurlijk houden we Morris netjes op afstand, zodat hij geen rare brandwonden op kan lopen. Hou kinderen sowieso altijd op veilige afstand van warmtebronnen. Bij een barbecue is dit vanwege opspattende koolresten en het hete metaal misschien nog wel het aller belangrijkst. De sfeer om een barbecue heen is vaak los en ouders hebben de neiging om de aandacht soms te verliezen. Spreek de aanwezige kinderen dan ook altijd toe dat ze niet te dicht bij de barbecue komen.

Ik ben echt een fan van een goed stuk gegrild vlees

Ik ben echt een fan van een goed stuk gegrild vlees. Sorry voor alle vegans, vegetariers en dierenliefhebbers, ik kan niet zonder een stukje vlees bij mijn avondeten. Als het BBQ-seizoen zich dan op prachtige wijze aandient, dan kan ik niet anders dan de recepten van Familie over de kook erbij pakken en aan de slag gaan. Voor mij dan ook geen standaard barbecuepakketten meer dit jaar. Echt koken, zelf bereiden wat je op eet en er dan ook nog een beetje goed bij uitzien.

Deze man met baard ziet er natuurlijk altijd uit om door een ringetje te halen, maar achter de BBQ geeft toch altijd dát stukje extra. Deed ik dat voorheen met een mooi en vooral gratis Jupiler schort, dit jaar gun ik mijzelf zo’n stoer leren schort van Witloft. Ik heb mijn ogen al laten vallen op de zwart/cognac kleurige en weet zeker dat dit mijn barbecue-ervaring erg gaat verbeteren. Zeg zelf, zo’n stoere kerel die zelf zijn eten staat te grillen met zo’n beestachtig mooi schort, dat maakt toch wel wat oergevoelens los?

Een goed stuk vlees om te bereiden op de barbecue

Minder oergevoel, maar wel heel gaaf is dat Witloft ook schorten maakt voor kinderen. Deze vind je net als de andere schorten in de webwinkel van Witloft. De kleurstelling van deze schorten is net even wat liever en ze hebben ‘m zelfs in het roze! Hoe gaaf is dat? Ik kan in ieder geval niet wachten tot de volgende zonnestralen zich aandienen. Dan kan ik eindelijk naar de slager. Niet voor een barbecuepakket, maar voor een goed stuk vlees om te bereiden op de barbecue.

Ik zit nu al te watertanden bij een tot in perfectie klaargemaakte tomahawk steak of een heerlijke burger met zelf gemaakte hamburgerbroodjes. Morris heeft zijn ogen al gezet op een goed gemarineerd stuk kipfilet met Griekse kruiden en Fleur is altijd wel te porren voor gegrilde of gestoomde zalm. Kortom, ik kan echt niet wachten op zon, zomerse muziek en mijn geweldige barbecue. Check voor meer barbecue tips de website van Merel.

Witloft Leren Schort
Barbecue met Witloft
Witloft Kinderschort

Disclaimer gesponsorde inhoud

Sommige blogs op papablogger.nl bevatten gesponsorde inhoud. Dat betekent dat een bedrijf geld heeft betaald of mij van een product heeft voorzien waar ik zelf niet voor heb hoeven betalen. Aangezien Morris ook moet eten en deze website niet of hete lucht draait probeer ik daar zo eerlijk mogelijk in te zijn. Hou er dus rekening mee dat als je op een link klikt, dat deze link mogelijk wordt gevolgd en dat ik voor die link een betaling heb ontvangen. Op Papablogger.nl ben ik altijd eerlijk, zo ook over de gesponsorde producten. Mocht een product niet bij mij passen, dan zal ik een samenwerking niet aangaan. Mocht een product niet aan mijn wensen of verwachtingen voldoen, dan zul je dat eerlijk van mij horen. Er verandert dus niets, maar ik vind wel dat je het moet weten.

Geen reactie's

Geef een reactie