De vloer aanpakken voor een andere uitstraling

De vloer aanpakken voor een andere uitstraling

Ben je de uitstraling van je woonkamer of andere kamer in huis zat maar weet je niet hoe je dit snel kan veranderen? Als je een houten vloer hebt, kun je de uitstraling snel veranderen door jouw parket te laten schuren. Het verstandigst kun je dit door specialisten, zoals die van AJM van Houdt. Later in dit artikel zal ik nog uitleggen waarom het verstandiger is om voor professionals te kiezen in plaats van het zelf doen. Lees snel verder als je erachter wilt komen hoe jij de uitstraling van je woonkamer kan aanpassen door het schuren van je vloer.

Andere uitstraling dankzij schuren

Als je een houten vloer hebt, kun je ervoor kiezen om hem te laten schuren. Er zijn wel wat factoren die van belang zijn of het mogelijk is om de vloer te laten schuren. Het belangrijkste is dat het hout van de vloer nog dik genoeg is om geschuurd te worden. Als dit niet het geval is, dan zal er toch een nieuwe vloer moeten komen. Maar als je vloer wel geschuurd kan worden, kan je er heel eenvoudig een hele andere uitstraling aan laten geven. Door de uitstraling van je vloer te veranderen, kan ook de gehele uitstraling van de kamer veranderen waarin de vloer ligt. Zo kan jij je woning in mum van tijd veranderen.

Maar hoe komt deze andere uitstraling? Na het schuren van je vloer, heb je de keuze uit drie verschillende soorten afwerkingen: olie, hardwax of lak. Ieder van deze soort afwerking heeft zijn voor- maar ook nadelen maar ook zijn eigen uitstraling. Is jouw vloer momenteel afgewerkt met een olie? Dan kan je een hele andere uitstraling krijgen door nu te kiezen voor een hardwax of lakafwerking.

Niet alleen een andere uitstraling

Met het schuren en opnieuw afwerken van je vloer krijg je niet alleen een andere uitstraling. Ook kan je op deze manier beschadigingen aan je vloer (laten) verhelpen. Na de afwerking zijn ze dan niet meer zichtbaar. Beschadigingen die aangepakt kunnen worden zijn: slijtage plekken, waterschade, krassen, lichte deuken en kleurverschillen. Hierdoor hoef je niet meer naar de lelijke plekken te kijken waar jij of je partner zich al een tijdje aan ergert. Daarnaast zorgt een nieuwe afwerking laag er ook voor dat jouw vloer onderhoudsvriendelijker wordt. Ideaal toch?

Zelf doen of uitbesteden

Je kunt zelf je vloer gaan schuren maar je kunt het ook uitbesteden aan een specialistische partij. Maar wat moet je nou kiezen? Ik vind het zelf altijd verstandig om dit soort klussen uit te besteden. Gespecialiseerde bedrijven en vakmensen zijn elke dag bezig met het schuren van vloeren en weten dan ook precies wat ze moeten doen. Ook kunnen ze voordat ze beginnen beoordelen of het schuren van de vloer nog wel kan of dat de vloer te dun is en daardoor niet meer geschuurd kan worden. De professionals kunnen je daarbij ook adviseren over wat de beste afwerking laag is voor jouw situatie.

Wanneer je zelf je vloer gaat schuren en je maakt een fout, kan dit al snel voor onherstelbare schade of dure reparatiewerkzaamheden leiden. Dit kun je eenvoudig voorkomen door gewoon te kiezen voor professionals. Zij hebben niet alleen de benodigde kennis maar ook professionele apparatuur en producten om jouw vloer weer als nieuw te krijgen met een compleet andere uitstraling.

Als je ervoor kiest om jouw vloer te laten schuren en opnieuw af te werken, hoef je je niet te verbazen als er vervolgens mensen langskomen en vragen of je een nieuwe vloer hebt. En dat is toch een goed teken als je een nieuwe uitstraling wilt (laten) geven aan je vloer!

De vloer aanpakken
Geen reactie's

Geef een reactie