De beste schoonmaaktips voor jouw toilet

De beste schoonmaaktips voor jouw toilet

Weet je niet zeker of je het toilet altijd even goed reinigt of ben je op zoek naar tips om dit nog beter te doen? Lees dan snel verder voor de beste schoonmaaktips voor jouw toilet.  

  1. Maak de tegels rondom het toilet goed schoon 

Veel mensen vergeten de tegels rondom het hangtoilet schoon te maken, en maken slechts het toilet zelf schoon. Dit kan vervelende geuren veroorzaken en is verre van hygiënisch. Zowel urine- als poepbacteriën, verzamelen zich op de tegels en in de voegen. Het is ontzettend belangrijk om dit goed te reinigen, dus!

Bekijk voor je aan de slag gaat met voegen reinigen goed welke producten je hier het beste voor kunt gebruiken. Internet staat boordevol met tips waarbij baking soda of azijn gebruikt wordt. Doe dit niet! De voegen worden hier poreus van, waardoor bacteriën en schimmels alle kansen krijgen. 

  1. Vergeet de toiletbril niet 

Maak naast de bovenkant van de toiletbril, ook altijd de onderkant goed schoon. Zet de bril rechtop en maak de onderkant grondig schoon, totdat je zeker weet dat alle viezigheid weg is. Laat de toiletbril vervolgens even drogen, voor je hem weer naar beneden doet. Hierna kun je aan de slag met de bovenkant van de bril.

Gebruik verschillende doeken voor het toilet. Het is natuurlijk niet zo fris wanneer je de kraan en het bedieningspaneel van het toilet met dezelfde doek schoonmaakt als de toiletpot.  

  1. Zorg voor een frisse geur

Een frisse geur creëer je simpelweg door het toilet vaak genoeg te reinigen. Wees voorzichtig met het gebruik van toiletblokken. Hier blijft een hoop vuil achter hangen, wanneer je het toilet doorspoelt. Daarnaast moet je het blok met de hand bevestigen en verwijderen. Niet heel hygiënisch, dus.

Ook verbloemen luchtverfrissers nare geuren. Ze lossen het probleem niet op. Pak dus altijd de oorzaak aan en verbloem niets met onnodig ongezonde luchtverfrissers. 

  1. De fontein, deurklink en lichtknop

 Ben je klaar met het toilet schoonmaken? Controleer dan of je de fontein, deurklink en lichtknop hebt schoongemaakt. Helaas wast niet iedereen zijn handen na een toiletbezoek. Daarnaast zullen er altijd bacteriën achterblijven op schone handen. Wel zo fris als alles wat je vastpakt, regelmatig schoongemaakt wordt.  

  1. Weg met de toiletmat

 Er is geen betere broedplaats voor bacteriën uit urine, dan de toiletmat. Elke beetje urine wat uit het toilet in op de vloer terecht komt, wordt geabsorbeerd door de toiletmat. Vervolgens sta je hier met vieze schoenen op en loop je zowel de viezigheid van buiten als uit het toilet door het hele huis heen. Daarnaast is het niet fris wanneer je er ’s nachts met blote voeten op gaat staan. Weg ermee, dus!

Toilet schoonmaken
Geen reactie's

Geef een reactie