Dakkapel? Ja, please! Hoe een dakkapel je huis (en portemonnee) een oppepper kan geven

Dakkapel? Ja, please! Hoe een dakkapel je huis (en portemonnee) een oppepper kan geven

Het zijn dure tijden. Door steeds duurder wordende brandstofkosten en een energierekening die ten opzichte van vorig jaar soms wel verdriedubbeld is het een goed plan om alle mogelijkheden om geld te besparen te bekijken.  In ons dagelijks leven zijn we voortdurend bezig met het plannen van onze financiën. We bezuinigen op onze uitgaven, sparen voor onze toekomstige doelen en proberen zo veel mogelijk te besparen op onze vaste lasten. Een dakkapel plaatsen kan jou daar zeker bij helpen!

Geld besparen door te investeren in een dakkapel

Wanneer je een dakkapel plaatst, krijg je namelijk extra ruimte in huis. Dit is niet alleen handig voor het opbergen van spullen, maar ook voor het creëren van een extra (slaap)kamer of badkamer. Stel je eens voor: Die donkere vlizotrap naar dat donkere hol vol met verhuisdozen wordt ineens een lichte verdieping col met nieuwe ruimte en vaak één, maar soms wel twee extra kamers.

Dit betekent dat je huis meer waard wordt en dat je minder huur of hypotheek kwijt bent. Hiervoor moet je vaak wel je huis opnieuw laten taxeren of een nieuwe hypotheek afsluiten, maar de kosten daarvoor zijn in veel situaties zeker de moeite waard! Vraag dus niet alleen een offerte voor een dakkapel aan, maar ga daarna ook eens naar de bank.

Besparen op energie en onderhoud

Daarnaast helpt een dakkapel ook bij het besparen op energie- en onderhoudskosten. Het klinkt raar, maar je gaat zeker minder verbruiken door een gat in je dak te laten zagen! Wanneer je een dakkapel plaatst, wordt er minder warmte verloren via het dak. Doordat de dakkapel modernere vormen van isolatie heeft dan het oude dak en doordat de vloer vaak ook geïsoleerd wordt heeft een dakkapel vaak positieve effecten op je energierekening. Dit betekent dat je minder gas of stroom verbruikt om je huis op dezelfde temperatuur te houden, waardoor je uiteindelijk geld bespaart op je vaste lasten.

Eindelijk extra ruimte voor je eigen bedrijf of hobby

Een dakkapel heeft nog meer positieve effecten. Zo hoef je de extra ruimte natuurlijk niet alleen te gebruiken voor een extra kamer voor jou of je huisgenoten. Je kan ook hele andere dingen doen met de nieuwe ruimte door de dakkapel. Zo kun je eindelijk een nieuwe kamer inrichten als thuiskantoor. Hierdoor krijg je meer focus op je eigen bedrijf en jouw werkzaamheden. Ook zou je de ruimte bijvoorbeeld in kunnen richten als fotostudio of kamer om je video’s te bewerken.

Kortom, een dakkapel is niet alleen handig voor het creëren van extra ruimte, maar kan dus ook helpen bij het besparen op je vaste lasten. Het vergt wel een investering, maar deze heb je als het goed is binnen de kortste keren terug verdiend.

Dakkapel plaatsen
Geen reactie's

Geef een reactie