Bright Day 2019 – Hét Techfestival van Nederland

Bright Day 2019 – Hét Techfestival van Nederland

Eerlijk toegegeven, ik ben een klein beetje een tech nerd en ben dol op innovatie. Ik hou het nieuws dan ook goed in de gaten als het gaat om technologische ontwikkeling van bijvoorbeeld mobiele technologie, nieuwe laptops en alles wat er mogelijk is op het gebied van kunstmatige intelligentie en domotica. Meestal wordt dit nieuws aangezwengeld door noviteiten die worden getoond op beurzen als de CES in Amerika of de IFA en natuurlijk Bright Day – Hét Techfestival van Nederland.

Twee jaar geleden ben ik zelf naar Bright Day geweest. Minder groot als de eerder genoemde techbeurzen, maar echt de moeite waard als een gadgetfreak zoals ik. Ook dit jaar ben ik weer van plan om te gaan, zodat ik ook op de hoogte blijf van alles wat er speelt op de Nederlandse techmarkt. Bright Day was twee jaar geleden echt een verhelderende dag en ik ga er vanuit dat ook dit jaar het techfestival mijn honger naar gadgets en technologische ontwikkeling zal stillen.

Wat is er allemaal te doen op Bright Day 2019?

Op Bright Day zullen een aantal hele bekende Youtubers en Game modellen langskomen. Zo is Fortnite-ster Royalistiq aanwezig en zijn ze bij Bright Day van plan om zijn komst groots aan te pakken. Het is zelfs mogelijk om Fortnite tegen Royalistiq te spelen. Ik ben benieuwd of ik misschien wat nieuwe technieken van hem kan leren! Daarnaast ben ik heel benieuwd naar Youtuber Hacksmith. Hij maakt props na uit mijn favoriete superheldenreeks Marvel.

Naast bekende personen zie je op Bright Day ook nieuwe gadgets en maak je kennis met de toekomst. Wat te denken van de gloednieuwe Samsun Galaxy Fold, het mobieltje met het vouwbare scherm en Aibo, de sociale robothond. Ook toont Huawei de E Hang drone taxi. Een drone speciaal ontwikkeld voor het vervoer van personen. Op Bright Day kun je al deze zaken van dichtbij bekijken.

Waarvoor vind ik Bright Day de moeite waard?

Ik ben zelf heel benieuwd naar RobotWise. Robotwise is een unieke playground waar Bright Day aan kinderen en hun ouders laat zien hoe leuk en leerzaam robots zijn en dat robots niet iets zijn om bang voor te zijn. RobotWise is geschikt voor alle leeftijden en bied je een mooi inkijkje in wat er in de toekomst en zelfs nu al mogelijk is.

Ook kan ik niet wachten om een echte bezorgdrone in actie te zien. DPD gaat laten zien hoe zij deze ontwikkeling in de toekomst zouden kunnen gaan toepassen. Zelf ben ik gefascineerd door de mogelijkheden van onbemande bezorgdiensten, omdat het voor veel toepassingen een oplossing is. Zodra bezorgdrones zijn ingeburgerd in onze leefwereld willen we waarschijnlijk nooit meer anders. Dit alles bij elkaar zorgt dat ik nu alweer zin heb in Bright Day 2019! Op 23 en 24 november 2019 vindt Bright Day – Hét techfestival van Nederland plaats in de Expo Haarlemmermeer. Tickets voor Bright Day zijn ook nog gewoon te koop.

Bright Day 2019
Bright Day - Hét Techfestival van Nederland
1 Reactie
  • Merel - Lotus Writings
    Geplaatst op 11:55h, 05 september

    Wat tof! Ziet er interessant uit,ga het even in gedachten houden voor onze oudste neefjes.

Geef een reactie