Boardshort versus zwemshort: welke kies jij deze zomer?

Boardshort versus zwemshort: welke kies jij deze zomer?

De zomer staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om de zwemkleding uit de kast te halen of misschien wel te vernieuwen. In de wereld van herenzwemkleding zijn er voornamelijk twee soorten zwembroeken die de overhand hebben: de boardshort en de zwemshort. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee? En belangrijker nog, welke past het beste bij jouw zomerplannen? In deze blog duiken we in de wereld van boardshorts en zwemshorts om jou te helpen de perfecte keuze te maken.

Wat is een boardshort?

Boardshorts zijn oorspronkelijk ontworpen voor surfers. Hun langere lengte, die meestal tot of net boven de knie komt, biedt extra bescherming tegen het schuren van het surfboard. Deze shorts hebben vaak een vaste tailleband met een veter aan de voorkant om ze stevig op hun plaats te houden, zelfs bij de meest heftige golven of wanneer jeĀ  in het water beland. Wel zie je steeds vaker dat er een elastisch deel aan de achterkant tailleband wordt toegevoegd aan de boardshorts. Hierdoor kun je broek nog beter laten aansluiten.

Voordelen van boardshorts:

  • Bescherming: De extra lengte beschermt je benen tegen zon en schuren.
  • Duurzaamheid: Ze zijn vaak gemaakt van sterke, sneldrogende materialen die bestand zijn tegen zout water en zon.
  • Stijl: Boardshorts komen in een breed scala aan stijlen en patronen, perfect voor diegenen die hun strandlook willen personaliseren.

Nadelen van boardshorts:

  • Bewegingsvrijheid: De langere lengte kan soms beperkend werken bij zwemmen of andere strandactiviteiten.
  • Elasticiteit: Doordat de tailleband, over het algemeen, geen elastiek heeft, kan het wat lastiger zijn om de ideale maat te vinden.

Wat is een zwemshort?

Zwemshorts zijn korter dan boardshorts en eindigen vaak halverwege de dij. De lengte wordt vaak aangegeven in inches. De lengte wordt aan de buitenkant van de been gemeente en is over het algemeen tussen de 12 en 19 inch. Zeker de laatste jaren wordt dit soort zwembroek steeds wat korter. Ze zijn ontworpen met het oog op comfort en veelzijdigheid, zowel in als uit het water. Zwemshorts hebben een elastische tailleband met een trekkoord voor een comfortabele en aanpasbare pasvorm. Veel zwemshorts hebben aan de binnenzijde een binnenbroek. Deze is vaak gemaakt van meshmateriaal en ontbreekt vaak in boardshorts.

Voordelen van zwemshorts:

  • Veelzijdigheid: Perfect voor zwemmen, zonnebaden en zelfs als casual kledingstuk buiten het strand.
  • Comfort: De elastische tailleband en kortere lengte bieden maximale bewegingsvrijheid.

Nadelen van zwemshorts:

  • Bescherming: Biedt minder bescherming tegen de zon en het schuren van sportuitrusting zoals surfboards.
  • Opbergruimte: De kortere lengte zorgt ervoor dat de zakken vaak minder diep zijn. Hierdoor is het risico groter dat er wat uitvalt.

Welke moet je kiezen?

De keuze tussen een boardshort en een zwemshort hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeuren en de activiteiten die je plant te ondernemen. Ben je een fervent surfer, ga je graag wakeboarden of doe je aan andere watersporten waarbij bescherming en duurzaamheid een rol spelen? Dan is een boardshort waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Ben je daarentegen op zoek naar veelzijdigheid en comfort, en wil je een short die je zowel in het water als daarbuiten kunt dragen? Dan is een zwemshort wellicht meer geschikt.

Zowel boardshorts als zwemshorts hebben hun eigen unieke voordelen en nadelen. Het belangrijkste is om een short te kiezen die past bij jou en de activiteiten die je het meest doet tijdens de zomermaanden. Ongeacht je keuze, zorg ervoor dat je een zwembroek kiest waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt, zodat je optimaal kunt genieten van alles wat de zomer te bieden heeft.

Laat de keuze tussen een boardshort en een zwemshort niet het einde zijn van je zomerplezier. Probeer ze allebei uit en ontdek welke het beste bij jou past. Immers, de zomer is het perfecte seizoen om te experimenteren met je stijl en nieuwe avonturen aan te gaan. Geniet ervan!

Boardshort vs Zwemshort
Geen reactie's

Geef een reactie