Auto leasen als particulier zijnde

Auto leasen als particulier zijnde

Bij een leaseauto maakt men vaak direct de associatie met de zakenwereld. Het zijn immers de ondernemers die auto’s leasen, toch? Deze opvatting is niet onterecht. Er zijn namelijk inderdaad heel veel ondernemers die voor zakelijk leasen kiezen. Maar het leasen van een auto is niet alleen mogelijk voor ondernemers. Ook als particulier zijnde kun je een auto leasen. En met alle voordelen van privé leasen is het niet gek dat steeds meer mensen hiervoor kiezen.

Alle voordelen van privé leasen

Het privé leasen van een auto wordt steeds populairder. Alsmaar meer mensen verkiezen de leaseauto boven de koopauto. En deze ontwikkeling is met de vele voordelen van private lease goed te verklaren. Als je een auto gaat kopen, dien je in een keer veel geld te betalen. Niet iedereen heeft de financiële middelen om zo’n grote aankoopsom te betalen. Privé leasen biedt dan ook uitkomst. Je hoeft namelijk geen groot geldbedrag te betalen als je gaat leasen. Je betaalt gewoon maandelijks een vast relatief laag bedrag. Je weet iedere maand exact waar je aan toe bent. Geen onverwachte kosten, maar duidelijkheid en flexibiliteit. Dat is waar privé leasen voor staat.

Mooie tweedehands leaseauto’s

De mogelijkheid tot het privé leasen van een auto maakt autorijden toegankelijk. Mensen die niet de financiële middelen hebben voor de aanschaf van een auto kunnen hierdoor ook autorijden. Is jouw budget ook voor een leaseauto niet heel groot? Maar is een auto in jouw dagelijkse leven eigenlijk wel onmisbaar? Dan biedt private lease occasion voor jou uitkomst. Zoals de terminologie eigenlijk al een beetje weggeeft gaat het hierbij om het leasen van een occasion. Een occasion is een tweedehands auto. Omdat de auto’s reeds gebruikt zijn, zijn ze zeer gunstig geprijsd. Echter, aan de staat van de auto is doorgaans niet te zien dat deze gebruikt is. Je krijgt bij een tweedehands leaseauto dus echt waar voor je geld.

Hoe werkt privé leasen exact?

Als je kiest voor privé leasen, krijg je een auto tot je beschikking. In ruil daarvoor dien je maandelijks een vast geldbedrag te betalen. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van de auto en het contract. Alle kosten zitten bij dit maandelijks te betalen bedrag inbegrepen. Dus heb je onverhoopt te maken met gebreken aan de auto? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over onverwachte hoge kosten. Onderhoudskosten en reparatiekosten zitten al inbegrepen bij het maandbedrag. Het leasecontract dat je afsluit is voor bepaalde tijd. De daadwerkelijke duur van het leasecontract hangt af van de aard van het contract.

Particulier auto leasen
Geen reactie's

Geef een reactie