Auto APK afgekeurd. Wat nu?

Auto APK afgekeurd. Wat nu?

Ieder jaar is de APK voor mij een reden om minimaal een nacht wakker te liggen. Na het ongeval dat ik had met mijn dierbare Ford Ka, kocht ik een goedkope tweedehands auto om tijdelijk het gat te vullen. Tijdelijk werd bijna een jaar en daarom kwam ook dit jaar de APK om de hoek kijken. De Algemene Periodieke Keuring van mijn Volvo was er één waar ik zeker wat reparaties bij zou verwachten. Gisteren werd het beestje gekeurd en na een paar uur ging de telefoon. Slecht nieuws… Mijn auto was afgekeurd voor de APK en reparatie zou meer dan €1000,- gaan kosten. Geld dat ik momenteel echt niet heb.

Nieuwe auto kopen

Aangezien de Volvo toch een tijdelijke auto was, is dit het eerste wat in mijn hoofd opkwam. Voor minder dan €1000 moet ik toch een APK gekeurde auto vinden die nog zeker een paar maanden mee kan? Zoals gezegd heb ik op dit moment echt geen grote bedragen liggen. Tijd dus voor een autofinanciering bij Findio. Op die manier kan ik misschien zelfs iets meer lenen en een auto kopen die iets langer meegaat.

Hoewel ik geld lenen voor iets dat daalt in waarde niet altijd een goed idee vindt, breekt nood op dit moment misschien wel wet. Mijn zoon zit een kwartier rijden met de auto hier vandaan op school en met het openbaar vervoer doe ik daar iedere dag minimaal een uur enkele reis over. Ook het bezoeken van familie in Noordwijk wordt door het afkeuren van mijn auto moeilijk.

Reparatie na afkeuren APK

Een andere optie is om de auto toch te laten repareren. Het afkeuren voor de APK is op zich geen groot probleem. In mijn geval is het probleem vooral het ontbreken van de financiële middelen. Geld lenen bij Findio is ook in dat geval soms een optie. Ook kun je met de APK-garage bekijken of gespreide betaling een mogelijkheid is. De reparatie is in dat geval zo gedaan en je kan weer een jaar zorgeloos de weg op met een APK-gekeurde auto.

Als je auto de weg nog op mag is het aan te raden om bij verschillende garages een offerte te vragen voor de reparatie. Ook reparatie met tweedehands onderdelen is iets wat kan besparen op de kosten. Niet iedere garage werkt met tweedehands onderdelen, maar als je het vraagt kunnen ze natuurlijk altijd met je meedenken om je auto zo voordelig mogelijk APK-goedgekeurd te krijgen.

Schorsen

Is geld lenen voor jou geen optie, dan kun je de auto ook nog laten schorsen bij de RDW. Let er wel op dat de auto in dat geval niet meer op de openbare weg mag rijden. Ook mag de auto niet op de openbare weg gestald worden. Het bedrag dat je bespaart aan wegenbelasting en WA-verzekering ben je dus vaak kwijt aan stallingskosten. Je kan de auto schorsen tot het moment dat je weer geld hebt om een eventuele reparatie en herkeuring van je auto te betalen.

Auto verkopen.

Hoewel een niet APK-gekeurde auto vaak niet heel veel opbrengt op de tweedehands automarkt is ook het verkopen van de auto een optie. Voor mij is dit gezien de noodzakelijkheid van een auto geen optie, maar afhankelijk van merk, model en bouwjaar kun je misschien nog een leuk prijsje krijgen van een garage of opkoper en hiermee een leuk goedkoper autootje kopen.

APK afgekeurd
Geen reactie's

Geef een reactie