Alles wat je moet weten over scheermesjes

Alles wat je moet weten over scheermesjes

Het gevoel van een fris, koel briefjes op de pas geschoren huid. Of het nu gaat om het eenvoudige plezier van een gladde scheerbeurt of de voldoening om er op je best uit te zien, er zijn genoeg redenen om van scheren te genieten. Maar help, er zijn zoveel scheermesjes op de markt. Welk scheermesje past nu bij mij? Dit is helemaal afhankelijk van hoe vaak je je wilt scheren, je huid en natuurlijk het budget. In dit artikel vertellen we je graag meer over alle soorten scheermesjes. Lees je mee?

Deze soorten scheermesjes zijn er

Of je nu een normale of een gevoelige huid hebt, er zijn veel scheermesjes, zoals die van Boldking, op de markt die vast en zeker perfect bij je passen! Een veelvoorkomend scheermesje is het traditionele tweesnijdende mesje. Deze mesjes zorgen voor een heel glad scheerresultaat, maar ze kunnen ook vrij hard zijn voor de huid. Als je een gevoelige huid hebt, kun je in plaats daarvan misschien beter een veiligheidsscheermes proberen. Deze scheermesjes hebben een beschermer die je huid helpt beschermen tegen inkepingen en snijwonden. Een ander soort scheermesje is het wegwerpmesje. Wegwerpmesjes zijn handig en gemakkelijk in gebruik, maar ze zijn minder scherp als andere soorten mesjes – ideaal voor vakantie.

Hoe moet je je goed scheren?

Tijd om jouw Gillette Fusion scheermesjes uit de kast te trekken! Jouw prachtige huid mag namelijk best wat extra aandacht krijgen. Begin ten eerste altijd met een schone huid. Dat betekent dat je een mild reinigingsmiddel moet gebruiken om vuil of olie te verwijderen die je poriën kunnen verstoppen. Als je gezicht schoon is, dompel je een washandje in warm water en houdt het een paar minuten over je huid om de haarzakjes te verzachten. Breng daarna een scheercrème aan om de mesjes te helpen smeren en scheerbrand te voorkomen. En vergeet niet je mesjes regelmatig af te spoelen.

Tips om scheerproblemen te voorkomen

Of je nu last hebt van scheerbrand, ingegroeide haartjes of andere huidirritaties, alle soorten huidirritaties kunnen een gevoel van frustratie geven. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om deze problemen te voorkomen. Ten eerste, zorg ervoor dat je scheermes scherp en schoon is. Gebruik daarnaast altijd een scheercrème om je huid in te smeren en het scheermes soepel te laten glijden. Scheer in de richting van de haargroei om irritatie te voorkomen. En last but not least: hydrateer je huid goed na het scheren! Door deze tips op te volgen, kun je genieten van een gladde, comfortabele scheerbeurt met minimale irritatie.

Alles over scheermesjes
Geen reactie's

Geef een reactie