7 Verhuis tips voor alleenstaande ouders

7 Verhuis tips voor alleenstaande ouders

Verhuizen is stressvol. Voeg daar nog eens alleenstaande ouderschap met een paar kinderen aan toe en je gaat misschien wel over je grens heen. Maar maak je geen zorgen, als je het rustig aan doet en vooruit plant, kun je het gemakkelijk voor elkaar krijgen!

Hier zijn een aantal verhuistips van een verhuisbedrijf in Utrecht voor alleenstaande ouders die je zullen helpen om de stress van het verhuizen te verminderen:

Plan goed van tevoren

Als u de enige ouder bent die voor uw kinderen zorgt en alles zelf doet, is het essentieel dat u weet wanneer u moet beginnen met inpakken en verhuizen. Als alleenstaande ouder moet je jezelf wat meer tijd geven. Ten minste 2-3 maanden voor uw verhuizing moet voldoende tijd zijn om alles af te krijgen.

Overweeg om alles van tevoren in een planner te plannen en deze de hele tijd bij je te houden. Alles wat u moet doen voordat u verhuist, schrijf het op en plan een dag om het te doen. Gebruik deze tijd terwijl de kinderen naar school zijn om de taken te doen die misschien het moeilijkst zijn als ze thuis zijn.

Houd een positieve houding

Het belangrijkste aspect van verhuizen als alleenstaande ouder is het behouden van een positieve houding voor de kinderen. Of je nu verhuist vanwege een scheiding, overlijden of een andere situatie, ook voor de kinderen zal het moeilijk zijn.

“Blijf positief en houd een goede instelling voordat je verhuist. Laat je kinderen niet zien dat je je zorgen maakt over de verhuizing, want dat kan hen aan het twijfelen brengen of hen tegenhouden om te verhuizen. Als jij positief bent over de verhuizing, zullen je kinderen dat ook zijn.”

Betrek je kinderen erbij

Tenzij je baby kinderen hebt, is het belangrijk om je kinderen te betrekken bij het verhuisproces. Het verlicht niet alleen de last voor jou, maar als het op een positieve manier gebeurt, kan het proces ook goed zijn voor de kinderen. U kunt ze laten helpen met schoonmaken, het doornemen en scheiden van oude spullen, en ze het belang van doneren bijbrengen. Vergeet niet om ze de kans te geven om plezier te beleven aan het verhuisproces. U kunt ze aanmoedigen om creatief te zijn tijdens het proces, zoals het versieren van verhuisdozen of het plannen van hoe hun nieuwe kamers eruit zullen zien.

Bereid de kinderen voor

Communicatie is essentieel. Als u gaat verhuizen vanwege een scheiding, ga dan samen zitten en praat het uit. Vraag uw kinderen hoe ze zich voelen, laat ze weten hoe u zich voelt. Goede communicatie en een open dialoog voor beide partijen kan helpen.

Voor oudere kinderen is het misschien wat moeilijker om te verhuizen, vooral als ze naar een nieuwe school zullen gaan. Jongere kinderen zullen waarschijnlijk wat veerkrachtiger zijn dan oudere kinderen die al diepe vriendschappen hebben opgebouwd. Nogmaals, hoe meer positieve communicatie, hoe beter. Begrijp dat je waarschijnlijk weerstand zult krijgen, dus blijf positief.

Zoals hierboven vermeld, als er een kans is om een beetje plezier te hebben, laat ze dan zichzelf uitdrukken, maak kleine forten met verhuisdozen, of organiseer zelfs een kleurwedstrijd voor de mooist ontworpen doos. Deze eenvoudige kleine activiteiten kunnen het verhuizen leuker maken voor uw kinderen, wat het voor u weer wat gemakkelijker kan maken.

Vraag hulp aan vrienden

Verhuizen is geen gemakkelijke taak. Als je verhuist, komt er altijd meer bij kijken dan je denkt. Je kunt niet zomaar een verhuisbedrijf inhuren en alles door hen laten regelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een verhuislift. Er zijn veel voorbereidingen vooraf die u moet doen om u voor te bereiden op de verhuizers.

Vraag hulp aan je vrienden om je te helpen ontruimen, een garageverkoop op te zetten, je huis schoon te maken, enz.

Overweeg om een paar “help”-feestjes te organiseren met je vrienden en maak er een leuke tijd van. Eerlijk gezegd vindt niemand het leuk om zijn vrienden te helpen verhuizen, maar als je er een soort feestje van maakt of een gezellig samenzijn, wordt het voor iedereen leuk.

Doneer ongewenste spullen

Je huis opruimen is een perfecte gelegenheid om je kinderen te leren hoe belangrijk het is om spullen te doneren. Laat je kinderen alles wat ze niet meer willen hebben naar de garage brengen of naar de plek waar je je spullen wegdoet om ze te doneren.

Laat uw kinderen begrijpen dat wanneer zij hun speelgoed doneren, zij andere minder bedeelde kinderen helpen.

Onderzoek scholen, buurten, parken, ziekenhuizen

Als je nog niet hebt besloten waar je naartoe verhuist, doe dan eerst wat onderzoek naar deze plaatsen voordat je besluit waarheen te verhuizen. Als je al een locatie hebt, zal weten waar deze plaatsen zijn u helpen wanneer u al verhuisd bent.

Verhuizen alleenstaande ouder
Geen reactie's

Geef een reactie