7 tips om goed voor je telefoon en zijn accessoires te zorgen

7 tips om goed voor je telefoon en zijn accessoires te zorgen

Of je nu de nieuwste iPhone hebt gekocht of aan het wachten bent op de volgende super strakke Samsung Galaxy, in de eerste maanden zijn we allemaal voorzichtiger met onze telefoon, dan met onze dierbaarste vriendschap. Na een aantal maanden zijn we echter gewend geraakt aan deze dure aanschaf en behandelen we de telefoon eigenlijk steeds meer als die goede vriend. Af en toe gooien we de telefoon achteloos op de bank. We laten hem nog weleens vallen en in een dronken bui willen we de telefoon (net als onze vrienden) nog weleens vergeten in de kroeg. Hoe kun je er nu na die eerste maanden voor zorgen dat die dure telefoon niet ten onder gaat aan zijn eigen succes? In dit artikel geef ik zeven tips om goed voor je telefoon en zijn accessoires te zorgen.

Gebruik een draadloze oplader

Wil je dat je telefoon zo lang mogelijk mee gaat, dan is draadloos opladen dé oplossing. Het mes snijdt aan twee kanten. Doordat je geen gebruik maakt van de ingang voor de oplader gaat deze ook niet stuk. Veel mobiele telefoons laden namelijk aan het einde van hun levensduur minder goed op door zo’n defecte of vervuilde ingang.

Daarnaast is draadloos opladen ook fijner in het gebruik. Je hoeft namelijk nooit meer op zoek naar het snoertje van je oplader. Je legt je telefoon gewoon op de draadloze oplader die je op een voor jou handige plek hebt neergezet en binnen de kortste keren is je telefoon weer helemaal opgeladen.

Ga voorzichtig om met de accessoires van je telefoon

Net als met je telefoon is het ook handig om voorzichtig om te gaan met de accessoires van deze telefoon. Of het nu gaat om je AirPods Pro, je Apple Watch, je statief of ringlight gaat, allemaal verdienen ze de zorg en voorzichtigheid die je ze in het begin ook gaf. Er zijn bijvoorbeeld verschillende AirPods Pro hoesjes om deze perfect te beschermen tegen stof, vocht en vallen.

Ook voor de andere accessoires kun je een grote diversiteit aan beschermingsartikelen kopen. Mijn Apple Watch heeft bijvoorbeeld een krasbeschermingslaag en mijn statief gaat altijd mee in de daarbij geleverde hoes. Op deze manier gaan de accessoires van mijn telefoon minder snel stuk en kan ik ze dus langer gebruiken.

Hou het voor het gemak bij één merk

Hoewel het iedereen natuurlijk vrij staat om te kopen wat hij mooi vindt, adviseer ik altijd om zo veel mogelijk bij één merk te blijven. Wil je je FitBit koppelen aan je iPhone, dan is dat zeker een mogelijkheid, maar een Apple Watch werkt in mijn ervaring toch fijner. Hoewel het voor het draadloos opladen niet veel uitmaakt, gebruik ik ook hiervoor een Apple MagSafe oplader.

Als je alles van één merk gebruikt, dan weet je zeker dat alles werkt zoals het hoort en hoef je je nooit af te vragen of iets wel compatible is voor jouw apparaat. Dit is ook fijn als je bijvoorbeeld denkt aan de garantie of restwaarde van jouw telefoon en accessoires. Het zijn kleine uitzonderingen, maar soms vervalt de garantie als je jouw telefoon niet gebruikt met door de fabrikant goedgekeurde accessoires.

Plak na aanschaf gelijk een screenprotector op je beeldscherm

De belangrijkste tip die ik iedere bezitter van een smartphone kan geven. Plak na aanschaf meteen een screenprotector op je beeldscherm. Hoewel de schermen van smartphones steeds beter en sterker worden, blijkt dit toch altijd weer de Achilleshiel van iedere smartphone. Ik heb nog een stuk of tien telefoons met een gebroken scherm in de kast liggen en de reparatie hiervan is DUUR. Wil je dus geen gedoe met dure reparaties, garantie en je telefoon soms dagenlang missen, koop gewoon bij het aanschaffen van je telefoon een pakje schermbeveiligers en je bent maandenlang zeker van een ongebroken scherm op je smartphone.

Vloeibare zuurstof om je telefoon schoon te maken

Je telefoon is een verzamelplaats voor stof en bacteriën. Om ervoor te zorgen dat je smartphone zo lang mogelijk meegaat, is het soms handig om smartphone grondig schoon te maken. Is je telefoon al wat ouder en heef deze lange tijd in je broekzak gezeten, dan is de ingang van je oplader echter vaak volgelopen met pluisjes, kruimels en ander klein vuil. Kijk je nu pas voor het eerst in deze ingang, dan is simpel blazen niet meer genoeg en adviseer ik om de ingang eens uit te blazen met een fles vloeibare zuurstof. Door de hoge druk verwijder je snel en veilig al het vuil uit deze ingang. Zorg er wel voor dat je smartphone uit staat en dat je de ingang even laat drogen voor je de telefoon weer aanzet.

Extra garantie kopen loont

Veel Nederlanders kiezen ervoor om het niet te doen, maar het loont echt om extra garantie op je telefoon te kopen. Zo krijg je bij AppleCare+ deskundige ondersteuning en hardware reparatie. Daarnaast dekt AppleCare+ twee keer per twaalf maanden een schadegeval bij ongelukjes met de telefoon. Ook andere telefoonfabrikanten  kennen een dergelijk product. In het geval van Apple loop je een Applestore in en sta je binnen de kortste keren weer buiten met een gerepareerde of nieuwe telefoon.

Ik hoop dat ik je met deze zes tips wat handvatten heb gegeven om beter voor je telefoon en zijn accessoires te zorgen. Op deze manier hou je in ieder geval het risico op een kapotte telefoon zo laag mogelijk. Dit is fijn voor de garantie en voor de restwaarde van je smartphone. Als je die zo hoog mogelijk houdt, dan kun je deze misschien nog voor een leuk bedrag verkopen aan het einde van de looptijd van je abonnement.

Je telefoon en accessoires beschermen
Geen reactie's

Geef een reactie