5 tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

5 tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

De indeling van Nederlandse woonhuizen is vaak zo dat de ouders de grootste kamer krijgen en de kinderen in de overige kamers slapen. Vaak zijn deze kamers niet heel ruim, waardoor je creatief om moet gaan met de ruimte die je hebt. Gelukkig kun je een kleine kinderkamer heel gezellig maken en compleet inrichten. Gebruik deze 5 tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer. 

Goed opmeten

Om de kleine kinderkamer optimaal in te kunnen richten, is het belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Bekijk de ruimte eens goed als deze helemaal leeg is. ‘Meet de hoogte van de kamer op, met de breedte en de lengte op, waar zitten de ramen en de deuren? Verwerk deze informatie in een plattegrond, zodat je op papier kunt schuiven met de inrichting. Heb je al meubels op het oog? Teken deze op schaal en schuif ze rond op de plattegrond om te kijken waar die kast het best tot zijn recht komt of dat je toch liever voor een hanglamp in plaats van een staande lamp moet kiezen’, aldus Cindy Zaadhof van lifestyle-platform SweetestHome

Multifunctionele meubels

Je kunt flink wat ruimte besparen door te kiezen voor meubels die multifunctioneel zijn. Wat heb je daadwerkelijk allemaal nodig voor de inrichting van de kinderkamer? Een bed, kledingkast en bureau zijn noodzakelijk, maar is dat extra kastje of die hippe fauteuil echt nodig? Misschien kun je kiezen voor een hoogslaper met daaronder een bureau én kastruimte, waardoor er ruimte overblijft voor een extra meubelstuk. Een hoogslaper verdubbelt de ruimte en veel kinderen vinden het leuk om op hoogte te slapen.  

Gebruik de juiste kleuren

Om optisch meer ruimte te creëren is het belangrijk om te kiezen voor lichte en frisse kleuren. Dit zorgt ervoor dat de kinderkamer groter lijkt en ook wordt hierdoor het natuurlijke licht dat naar binnenvalt gereflecteerd.  Eenheid zorgt er ook voor dat de kamer ruimer lijkt. Het is leuk om je kind zelf voor een thema te laten kiezen, zoals bijvoorbeeld een dierenthema. Met een vloerkleed, dekbedovertrek en een paar accessoires zorg je ervoor dat alles mooi bij elkaar past. De muren geef je mooie lichte en aardse tinten.

Opbergruimte

Het wordt snel rommelig in een kleine ruimte. Het opbergen van spulletjes is vaak een probleem. Wat moet je precies allemaal opbergen en wat hoef je niet altijd bij de hand te hebben? Het favoriete speelgoed kan bijvoorbeeld in een leuke speelkist bewaard worden, terwijl je andere spulletjes een plekje geeft in je eigen slaapkamer of op de berging. 

Een kamer delen

Komt er een kleine aan en weten jij en je partner niet of er wel genoeg ruimte is in de auto of in huis? Het kan altijd een optie zijn om de kinderen een kamer te laten delen. Dit kan hartstikke gezellig zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel vrolijke stapelbedden verkrijgbaar met daaronder opberglades voor een aantal spulletjes. Wist je dat samen slapen voor veel kinderen kalmerend werkt en ze daardoor minder bang zijn voor spoken en monsters onder het bed?

Kinderkamer inrichten
Geen reactie's

Geef een reactie