5 tips om jezelf te beschermen tegen de regen

5 tips om jezelf te beschermen tegen de regen

De laatste jaren lijkt het wel constant herfst. Met een klein hittegolfje en een kleine sneeuwperiode tussendoor heb ik het gevoel dat het inmiddels al bijna 2 jaar regent, gaat regenen of heeft geregend. Dat zorgt ervoor dat ik al meer dan eens met een nat pak thuis ben gekomen. Of dit nu was tijdens het wandelen, fietsen of lopen van de auto naar de voordeur, leuk is anders en ik ga jullie 5 tips geven om je te beschermen tegen de regen.

Zorg dat je altijd een paraplu bij je hebt

Sinds een tijdje heb ik altijd een paraplu bij me. Mijn werkgever liet een paraplu bedrukken en voor het personeel en dat gaf mij de kans om droog van de parkeerplaats naar mijn werkplek te komen. De paraplu ligt eigenlijk altijd op de hoedenplank van mijn auto en gaat dus mee naar binnen als het regent.

De paraplu die ik kreeg van mijn baas is vrij standaard, maar ben je echt vaak buiten of moet je vaak lange stukken lopen, dan is een stormparaplu misschien een idee. Met zo’n paraplu loop je minder snel het risico dat deze door een windvlaag wordt gegrepen en een enkeltje luchtruim of prullenbak zal krijgen.

Een regenpak in je fietstas

Door het gebrek aan een auto en de grote afstanden die ik dagelijks afleg, moest ik begin dit jaar veel fietsen. Ik ben meer dan eens natgeregend en dat deed mij besluiten een fietstas te kopen en hier een regenpak in te stoppen. Dit regenpak heb ik nog niet nodig gehad, ik heb namelijk inmiddels weer een auto, maar ik weet zeker dat deze mij in de toekomst eens gaat redden als ik midden in een regenbui terecht kom met mijn fiets. Ook zit er een regenjas voor mijn zoon in de fietstas. Fietsen doe ik namelijk bijna nooit alleen.

Wist je trouwens dat je een regenjas of regenpak altijd aan de lucht moet laten drogen? Een verwarming of droger kan de waterafstotende laag beschadigen, waardoor je alsnog niks hebt aan dat enorm modieuze regenpak. Hang deze ook helemaal uit en stop hem niet zomaar weer terug in de fietstas. Er bestaat namelijk kans op schimmel en ander vuil dat het regenpak kan beschadigen.

Een weerapp die buien voorspelt

Deze leerde ik van mijn moeder. Zij gebruikt Buienradar om haar afspraken te plannen.  Op deze manier kan zij altijd droog over komen tussen de buien door. Als je deze vrijheid hebt, dan is dat natuurlijk ideaal, maar helaas voor mij moet ik mij toch echt op specifieke tijden melden bij mijn werkgever, de kinderopvang en de school van mijn zoon. Wel een goeie tip om je te beschermen tegen noodweer in het weekend of als je wilt weten wanneer je de eendjes kunt voeren zonder een nat pak te halen.

Waterafstotende spray

De techniek staat tegenwoordig voor niets. Er bestaan namelijk sprays die van iedere stof een waterafstotend pak kunnen maken. In theorie kun je dus in driedelig pak de straat op in de stromende regen zonder nat te worden. Waarschijnlijk staat het water dat van je pak afdruipt dan wel in je schoenen, maar je maatpak is in ieder geval droog.

Zonder dollen. Dit is wel ideaal als je een winterjas waterdicht of waterafstotend wilt maken. Zo kun je gewoon doorfietsen tijdens een winterse bui en hoef je nergens last van te hebben. Ook een eventuele spijkerbroek maak je op die manier waterdicht en zo kom je op je haar na helemaal droog weer thuis. Perfect!

Poncho, cape of regenjas

Wil je jezelf nou gewoon op een ouderwetse manier beschermen tegen de regen, frommel dan een regenponcho of -cape in je jaszak. Als je een bui verwacht kun je op deze manier redelijk droog over komen en zonder regenschade de rest van je dag vervolgen. Of doe net als ik en draag in ieder geval de hele herfst gewoon een regenjas en laat je kinderen dit ook doen. Succes gegarandeerd!

Bescherming regen,tipsbescherming regen
Geen reactie's

Geef een reactie