5 plekken om je fiets te stallen als je deze thuis niet kwijt kan

5 plekken om je fiets te stallen als je deze thuis niet kwijt kan

Mijn fiets en ik hebben een haat liefde verhouding. Hoewel ik het heerlijk vind om stukken te rijden en lekker met mijn neus in de wind mijn zorgen te overdenken, is het ook een vreselijke manier van zelfkastijding. Bergjes op, tegenwind en zo af en toe een valpartij zorgen er bij mij voor dat ik mijn fiets momenteel liever in de schuur laat staan Door omstandigheden heb ik op dit moment niet echt een plek om thuis te noemen en daarom moest ik op zoek naar een plek om mijn fiets te stallen. Ik deel met jullie mijn oplossingen.

Zet je fiets netjes in de schuur

Als er een schuur is, dan is dit de meest ideale oplossing om je fiets te stallen. Zet je fiets netjes in de schuur zoals je vroeger waarschijnlijk wel van je ouders hebt geleerd. In de schuur staat je stalen ros vrij van wind, regen en andere externe invloeden, zodat deze als het goed is jarenlang mee kan gaan. Let er wel op dat je de fiets ook bij langdurige stalling gewoon moet onderhouden, anders kan roest nog weleens roet in het eten gooien.

Parkeer je fiets onder een overkapping

Als er net zoals bij mij geen ruimte is in de schuur om de fiets te parkeren, dan is een kleine overkapping wellicht een idee. Je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben, maar zo’n overkapping zorgt ervoor dat je fiets netjes in het zicht, maar uit de regen staat. In de zomer kun je onder de overkapping een tuinset kwijt waar je nog tot in de late uurtjes kunt genieten van het zomergevoel, maar tot die tijd is het een fijne plek om je fiets neer te zetten. Pro tip: Onder de overkapping hoef je ook het kinderzitje niet van je elektrische fiets te halen…

Zet je fiets en andere spullen in een opslagruimte

Als je helemaal geen gebruik meer maakt van je fiets dan is het misschien een idee om deze tijdelijk te stallen in een opslagruimte. Opslagruimtes zijn vaak net even wat duurder, dus misschien loont het alleen de moeite als er ook andere zaken moeten worden opgeslagen, maar desalniettemin is het zeker het overwegen waard als de fiets thuis in de weg staat. Vaak hebben opslagruimtes naast ruimten voor de rommel die je niet thuis wil hebben ook speciale haken om je fiets aan op te hangen. Op deze manier neemt de fiets minimale ruimte in en kun je deze toch droog en diefstalveilig kwijt.

Laat je stalen ros buiten staan

Lekker Hollands… Een fiets hoort buiten te staan. Als het geen dure fiets is en als het niet een fiets is die iedere fietsendief zou willen hebben, dan is dit zeker een optie. Voor mij is dit helaas geen logische keuze aangezien de onderdelen van mijn fiets duur zijn en onderhoud ieder jaar een klein fortuin zou gaan kosten. Ook ben ik bang dat het dievengilde mijn fiets direct zouden opmerken en er geen moment over zouden twijfelen om deze van het slot te ontdoen en toe te eigenen.

Hang je fiets in huis aan de muur

Het is niet mijn idee, maar ik ben het concept al vaker tegengekomen. Vooral mensen die heel klein behuisd zijn en een best prijzige fiets hebben kiezen voor deze oplossing. Hang je fiets thuis aan de muur! Als je erg trots bent op je carbon tweewieler, dan hang je hem natuurlijk in de huiskamer, maar veel mensen kiezen ervoor de fiets in de gang te hangen. Ook zie ik nog weleens keukens die naast alle potten en pannen een stoere mountainbike hebben hangen.

Fiets stallen
Geen reactie's

Geef een reactie