5 originele tips voor het maken van een fotoboek

5 originele tips voor het maken van een fotoboek

Ben je – net zoals zoveel anderen – ook bezig met digitaal stof verzamelen? Al die foto’s die maar op je computer of telefoon ronddwalen zonder einddoel. Begrijpelijk hoor, want druk, druk, druk! In een wereld waarin we voortdurend overspoeld worden met beelden kan het moeilijk zijn te weten wat we met alle foto’s moeten doen. Tijd om een fotoboek te maken om alle mooie herinneringen die je hebt vastgelegd een plekje te geven. Kleine moeite met een groot resultaat. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen!

#1 Begin met het kiezen van een thema

Nee, je hoeft geen woordkunstenaar te zijn om een origineel fotoboek in elkaar te zetten. Eén beeld zeggen meer dan duizend woorden (een bewegend beeld nóg meer wanneer je kiest om je videobanden te digitaliseren). Tenminste, als je begint bij het kiezen van een thema. Dit zal je helpen om van je fotoboek een meer samenhangend geheel te maken.

#2 Kies foto’s van hoge kwaliteit

Misschien klinkt het als een open deur, maar dit is hét moment om alleen de beste foto’s in je boek op te nemen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een online fotoalbum maken, dan is het belangrijk dat je foto’s in de hoogste resolutie aan kunt leveren. Dit houdt in dat je het beeld kiest zoals het uit de camera komt, zonder verdere aanpassingen.

#3 Gebruik verschillende lay-outs

Wees niet bang om de zaken door elkaar te gooien en creatief te worden met je ontwerpen – het is tenslotte jouw eigen boek! Je zult de gelukkige herinneringen op de bladzijden steeds opnieuw kunnen bekijken, en elke keer dat je dat doet, zul je de aandacht en zorg die aan de vormgeving ervan besteed zijn, op prijs stellen. Dus denk out-of-the-box en gun jezelf het plezier bij het maken.

#4 Voeg bijschriften en citaten toe

Kies ervoor om context te geven aan je foto’s door bijschriften en leuke quotes toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld ook per foto even kort beschrijven hoe je je voelde op dat moment, zo geef je de foto een extra speciaal moment.

#5 Voeg een landkaart toe

Wil je graag een reisboek maken van al je avonturen? Kies er dan voor om een landkaart toe te voegen. Als je bijvoorbeeld een gave rondrit hebt gemaakt, dan is het leuk om een foto van de landkaart te maken en deze toe te voegen in je fotoboek. Je kunt deze map ook gebruiken als een originele achtergrond van jouw vakantiefoto’s.

Tips maken fotoboek
Geen reactie's

Geef een reactie