4 Tips voor warme voeten in de lente

4 Tips voor warme voeten in de lente

Het is lente! Ondanks de lockdown, de avondklok en andere zaken die ons beperken in onze bewegingsvrijheid zie je dat mensen daar gewoon een stuk blijer van worden. De kleding wordt dunner, de mensen worden vrolijker en de kinderen spelen weer buiten tot het donker is. Zelf vind ik de lente ook heel fijn, maar soms ook verwarrend. Zo is het te warm om de verwarming op standje vrieskou te zetten, maar heb ik al een week lang koude voeten. Ik ging op onderzoek uit en vond vier tips voor warme voeten in de lente.

Een vloerkleed houdt warmte vast

Sinds de verhuizing heb ik geen vloerkleed meer in huis, maar dat gaat snel veranderen. Wat blijkt namelijk? Een vloerkleed houdt warmte vast en zorgt dus zonder verwarming al voor een stuk warmere voeten dan als je een kale vloer hebt. Ook zorgt het voor een klein stukje vloerisolatie, waardoor de kou niet door de vloer naar boven komt als er een kleed ligt. Mij zie je dus zodra de lockdown voorbij is bij de Kwantum, of misschien bestel ik hem wel gewoon online.

Stoppen met roken

Een andere manier om definitief af te rekenen met koude voeten is stoppen met roken. Zelf heb ik dit de afgelopen maanden al meerdere keren geprobeerd, maar het is me nog steeds niet gelukt. Roken heeft vooral z’n weerslag op hart en bloedvaten. Al je rookt neemt je hartslag en stijgt de bloeddruk. Dit laatste komt doordat de kleine bloedvaten zich vernauwen. Dit merk je onder andere aan koude handen en voeten. Door te stoppen met roken ga je deze oorzaak uit de weg en heb je de hele lente lang fijne warme voeten.

Sloffen of pantoffels voor warme voeten

Als de koude voeten niet worden veroorzaakt door roken, dan zijn sloffen of pantoffels misschien een idee. Het verschil tussen pantoffels en sloffen heb ik al eens uitgelegd, maar wat ze beiden gemeen hebben is dat je er heerlijk warme voeten van krijgt. Ik heb ze de hele winter lang gedragen als ik op het balkon ging roken of als ik de vuilniszak naar de kelder ging brengen en ik heb nooit last van koude voeten gehad. Helaas zitten de pantoffels die ik heb niet zo prettig als ik op de bank zit, dus geef ik als extra tip een dekentje. Niet heel erg mannelijk, maar een dekentje zorgt ook voor de nodige warmte op “koude” lentedagen.

Ook mediteren helpt tegen koude voeten

Dat is geen grapje! Sinds ik mediteren heb ontdekt om te ontspannen heb ik ook een stuk minder last van koude voeten. Mediteren zorgt ervoor dat je ontspant en je focust op je hartslag en ademhaling. Hierdoor worden de bloedvaten wijder en stroomt het bloed geleidelijker door je lichaam. Hierbij bereikt het ook je handen en voeten, waardoor je een stuk minder snel last zult hebben van klompjes ijs. Misschien ook een tip voor je partner om zo die koude voeten tegen je lijf te voorkomen als je gaat slapen…

Tips tegen koude voeten
Geen reactie's

Geef een reactie