Datingtips voor vrijgezelle vaders

Datingtips voor vrijgezelle vaders

Daten is een regelrechte warzone tegenwoordig. Heb je een leuke datingsite gevonden op datingguru.nl en ga je opzoek naar leuke dates dan vergt dat écht wat voorbereiding. Als vrijgezelle vader ben ik een tijdje uit de dating scene geweest en in die vijf jaar tijd is er een hoop veranderd. De belangrijkste verandering in mijn ogen: Eerlijk zijn betekent niks meer. Er wordt door zowel mannen als vrouwen gelogen dat het een lieve lust is. Ook is het not done om tijdens het daten aan te geven dat je nog meer ijzers in het vuur hebt. Social Media spelen in veel gevallen een steeds grotere rol en als je een kind hebt als man zijnde werkt dat meestal in je voordeel! In dit artikel geef ik je dating tips voor vrijgezelle vaders en dat uit eigen ervaring.

Hou je kind buiten je dating leven.

Maar serieus: hou je kind buiten je dating leven. Een kind heeft niks te zoeken op jouw datingprofiel op Tinder. Ook niet in de gelinkte Instagram accounts of op een geblurde achtergrond. Het is ook zeker niet in het belang van jouw kind dat het steeds andere romantische partners uit jouw dating leven ontmoet. Deze constante wisselingen zorgen voor verwarring bij jouw kind en soms zelfs voor schuldgevoel bij je dates. Regel een oppas of date alleen op de momenten dat je kind bij je ex-partner is. Pas als je zeker weet dat deze persoon voor langere tijd in je leven zal blijven is het handig om je kind en je nieuwe partner (dus niet date) aan elkaar voor te stellen.

Leer te praten over koetjes en kalfjes

Heb je een date gevonden op de datingapp of datingsite, dan begint de kennismakingsfase. Voor iemand zoals ik een ware hel, want ik ben echt een draak als het op chatten aankomt. Ik heb een hekel aan smalltalk en kom het liefste snel tot de kern. Iets waar de meeste vrouwen die ik heb leren kennen niet echt konden waarderen. Tijd dus om aan mijn koetjes en kalfjes skills te werken. En dat is gelukt! Inmiddels kan ik urenlang chatten over wat ik heb gegeten, welke collega’s ik niet uit kan staan en mijn favoriete kinderspeelgoed.

Toch probeer ik wel bij mijn ware aard te blijven en de chatfase zo kort mogelijk te houden. Het liefst spreek ik na een match zo snel mogelijk af. Liefst op neutraal terrein, want het wantrouwen bij vrouwen op datingsites is momenteel vrij hoog. Om die reden is samen de stad ingaan, of een terrasje pakken als dat mogelijk is een top plan. Wat ik wel verbazend vond bij de meeste dates die ik had was dat de vrouwen niet bij haar of mij thuis af wilde spreken, maar wel wilde wandelen in het bos. Als je me dan niet vertrouwt, spreek dan in ieder geval af op een plek waar mensen zijn…

Toon interesse, maar ook niet te veel

Of je nu nog aan het chatten en Whatsappen bent, of al een eerste date hebt gehad, het is niet aan te raden om te veel interesse te tonen. Beperk contact in de eerste week sowieso tot de ochtenden en avonden. Geef de dame in kwestie de tijd om aan je stijl te wennen en misschien zelfs verliefd te worden. Probeer na die eerste week te achterhalen welke manier van interesse tonen haar voorkeur heeft. Mijn ervaring is dat vrouwen houden van een man die initiatief neemt, maar dat je deze dame niet ineens tot de belangrijkste persoon van je leven bombardeert. Dit kan benauwend aanvoelen voor je date en zorgt al gelijk voor wrijving.

Wees duidelijk over verwachtingen

Niet iedere match die je hebt op een dating app of datingwebsite is op zoek naar haar nieuwe prins op het witte paard en laten we eerlijk zijn: misschien heb jij ook nog helemaal geen zin in een relatie. Wees dan ook van te voren duidelijk over je intenties. Wil je een One Night Stand, zeg het gewoon. Dit voorkomt teleurstelling achteraf, zowel bij haar als irritatie bij jou als je date na de one night stand blijft bellen om opnieuw af te spreken.

Ben je echter wel op zoek naar een nieuwe levenspartner, dan is het super belangrijk om in ieder geval die intentie van te voren kenbaar te maken. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je gespreksonderwerpen aan kunt snijden als het stiefouderschap en een eventuele kinderwens. Niet echt onderwerpen om bij een One Night Stand mee aan te komen… Verwachtingsmanagement is de sleutel in de gesprekken die jij hebt met potentiele dates. Als alleenstaande vader heb je al genoeg aan je hoofd. Zorg dat je kind sowieso op de eerste plaats komt, dit voorkomt een hoop dateleed.

Datingtips alleenstaande vaders
Geen reactie's

Geef een reactie