Workshop WordPress #101 door Bureau Checklist

Workshop WordPress #101 door Bureau Checklist

Workshop WordPress #101 door Bureau Checklist

Als ik geen vader ben voor Morris, maar gewoon aan het werk, dan ben ik samen met Fleur de baas bij Bureau Checklist. Voor Bureau Checklist maken we samen de mooiste websites en helpen we ondernemers, bloggers en hobbyisten met problemen op hun WordPress website. Fleur is voornamelijk verantwoordelijk voor het design, terwijl ik voornamelijk technische realisatie, optimalisatie, tekst en vertaling voor mijn rekening neem. Wat we echter samen heel leuk vinden is het geven van workshops. Daarom was vorige week maandag de eerste Workshop WordPress #101 van Bureau Checklist.

Deze locatie vonden wij bij Spot in Amsterdam.

Voor de eerste workshop hebben we gekozen voor een speciale locatie. Al maanden zochten Fleur en ik een plek waar we de workshop konden geven en waar tegelijk geluncht en gefotografeerd kon worden. Deze locatie vonden wij bij Spot in Amsterdam. Een toplocatie in het centrum met ruimte voor de vijf deelnemers, alle laptops en apparatuur en de twee sprekers natuurlijk. De Spot Studio waar wij de workshop hielden, is gevestigd boven een lunchroom dus ook de lunch was top geregeld!

Bij aankomst werden we verwelkomd door Charlotte, de eigenaar van Spot. Na gezellig gepraat te hebben kregen we uitleg over de apparatuur en alle snacks en drankjes die voor ons klaar stonden. De allerlekkerste chocoladetaart die ik ooit heb gegeten, rabarbertaart, boterkoek, vers fruit, bakken M&M’s en Chocotoff en ik kan nog uren doorgaan over wat er allemaal lag en stond. Wat een heerlijke binnenkomst!

Het eerste deel

Iets later dan gepland was iedereen binnen en kon het eerste deel van de workshop van start gaan. Het eerste deel bestond uit een korte uitleg over de onderdelen van een website en die van WordPress in het bijzonder. Hosting, SEO, content, plugins en thema’s, alles werd besproken. Natuurlijk was er ook ruimte om vragen te stellen en werd er ingegaan op veel gehoorde misvattingen over gratis hosting en boven in Google komen.

Na deze interessante maar intensieve presentatie was het tijd voor de lunch. Er was voor ieder wat wils en al het lekkers zorgde voor een hoop oh’s en ah’s. De lunch werd verzorgd door de lunchroom onder de workshoplocatie. De serveersters bleven af en aan lopen met dienbladen vol lekkere broodjes en salades. Ook een heerlijke soep was onderdeel van de lunch. Het geheel zag er geweldig uit en smaakte nog veel beter.

Tijdens de workshop kwam alles aan bod

Na de lunch was het tijd om echt aan het werk te gaan. Aan het begin van de workshop was geïnventariseerd waar iedereen hulp bij nodig had. Fleur en ik gingen samen met de deelnemers aan de slag en zorgde dat de deelnemers verder op weg konden met hun eigen website. Yoast SEO instellen? No problem! Een ledenomgeving met iDeal-mogelijkheid inbouwen? Regelen we! De achtergrond wijzigen met custom CSS? Ook dat lossen we op. Tijdens de workshop kwam alles aan bod. Van basis WordPress vragen tot vrij ingewikkelde oplossingen voor website optimalisatie.

Uiteindelijk ging iedereen tevreden huiswaarts. We hadden van 10.00 tot 18.00 gewerkt aan websites en konden wel stellen dat deze eerste workshop een succes was. Onderweg naar huis merkten we dat Charlotte van Spot ons had opgenomen in haar Instagram Story. Veertig nieuwe volgers, tientallen persoonlijke berichten en een nieuwe opdracht in de mail waren het resultaat. Voor ons was de ervaring zo positief dat we alweer een nieuwe Workshop aan het voorbereiden zijn. 23 juli 2018 is de volgende Workhop WordPress #101 in Spot Studio. We nemen weer een hele dag de tijd om vijf ondernemers te helpen een begin te maken met hun WordPress website. Ik heb er nu alweer zin in!

Workshop WordPress door Bureau Checklist
Workshop WordPress door Bureau Checklist
Workshop WordPress door Bureau Checklist
Workshop WordPress #101 door Bureau Checklist
Workshop WordPress #101 door Bureau Checklist
Workshop WordPress #101 door Bureau Checklist
Geen reactie's

Geef een reactie