Waarom juist nu online marketing uitbesteden?

Waarom online marketing

Waarom juist nu online marketing uitbesteden?

Al ruim 1,5 jaar hebben we allemaal last van de corona pandemie. Vele ondernemers moeten op de kleintjes letten (Nee niet de kinderen in dit geval) en denken dan ook goed na voor er geld uit wordt gegeven. Maar juist nu online marketing uitbesteden kan zorgen voor een groei van jouw bedrijf en een groei van vrije tijd waardoor je meer tijd met je gezin kunt doorbrengen. Natuurlijk is het mogelijk om geld te besparen en zelf online marketing te doen maar het laten doen door specialisten kent verschillende voordelen die ik beschrijf in dit artikel.

Soorten online marketing

Voordat we verder gaan naar het uitbesteden van online marketing kijken we naar de diverse vormen van online marketing die er zijn. Enkele voorbeelden van online marketing diensten die worden aangeboden door een online marketing bureau zoals SAM Online Marketing zijn:

  • Zoekmachine optimalisatie
  • Zoekmachine adverteren
  • Linkbuilding

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met al deze mogelijkheden en zoveel mogelijk kennis vergaren door alles te lezen op een website zoals Marketingfacts. Maar als je geen ervaring hebt met een van deze diensten kan het een lastige periode van onzekerheid worden waarbij je veel tijd kwijt bent aan het leren hoe je het meeste uit deze verschillende diensten haalt. Waarom zou je al die tijd besteden aan iets wat anderen waarschijnlijk veel beter kunnen?

Uitbesteden aan specialisten

Door te kiezen voor een online marketing bureau weet je bijna zeker dat de gewenste resultaten behaalt zullen worden. Helaas heb je hier nooit 100% garantie op, maar door goed onderzoek te doen naar het juiste bureau kom je al een heel eind. Ik kom later terug hoe je het beste online marketing bureau voor jou kan kiezen.

Het uitbesteden aan specialisten zorgt ervoor dat mensen met ervaring en kennis over het vak aan de slag gaan met jouw website en de gekozen dienst zoals bijvoorbeeld zoekmachine adverteren. Natuurlijk kun je eenvoudig zelf een Google Ads account opzetten. Maar echt alles uit je budget en zoektermen halen, kan je pas als je Google Ads tot in de puntjes hebt uitgezocht en kent. En dat kost tijd. Tijd die jij ook met je gezin kan doorbrengen of kan investeren in je bedrijf door te doen waar jij goed in bent.

Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor zoekmachine optimalisatie en linkbuilding, wat eigenlijk een onderdeel is van zoekmachine optimalisatie. Maar dit is misschien nog wel lastiger om zelf te leren en erachter te komen wat goed is voor jouw onderneming. Dat komt zoekmachine optimalisatie meer iets voor de langere termijn is. Toch kan het jou op de korte termijn al meer opleveren! Zeker door eerst lokaal aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie is het mogelijk om al snel hoger in Google te komen. Hoe je dit doet? Dat weten de specialisten natuurlijk het beste! Het zijn niet voor niets specialisten. Bovendien hebben actieve marketingbureaus al een groot netwerk waardoor linkbuilding voor hen veel minder moeite kost dan wanneer je er zelf mee aan de slag gaat.

Het juiste online marketing bureau kiezen

Als je ervan overtuigd bent dat je meer tijd voor jezelf wilt en online marketing wil laten doen door specialisten, dan begint de zoektocht. Wat is een goed online marketing bureau en hoe vind ik die? Je kunt natuurlijk gewoon googelen op online marketing bureau en dan een keuze maken uit de top 3. Een bureau dat op zo’n term hoog in Google staat waar iedereen wel op wil scoren, is vast goed in zijn werk. Maar dat een bureau goed in z’n werk is, zegt natuurlijk niet alles. Omdat online marketing vaak over een langere periode gaat, is het ook belangrijk om een goed gevoel te hebben bij de partij die je gaat kiezen. Het is dan ook verstandig om meerdere gesprekken in te plannen bij diverse online marketing bureaus zodat je een beter beeld krijgt hoe het eraan toe gaat. Krijg je één contactpersoon waardoor communiceren over het algemeen sneller en eenvoudiger is? Heeft het bureau bewezen resultaten? Wat vinden andere ondernemers van het bureau? Dit zijn zomaar wat vragen die je graag beantwoord wil hebben voordat je een samenwerking aangaat. Het is daarom ook verstandig om reviews op verschillende plekken te lezen en je goed voor te bereiden op de gesprekken die je gaat voeren door alvast wat vragen te bedenken waar je graag antwoord op hebt.

Hopelijk heb je dankzij dit artikel duidelijkheid gekregen waarom het uitbesteden van online marketing handig is, ook juist tijdens de pandemie. Wil je toch liever zelf aan de slag gaan met online marketing? Dan heb ik een ander artikel voor je geschreven waar je mee aan de slag kunt.

Waarom online marketing
Geen reactie's

Geef een reactie