Hoe weet je wanneer je een lening voor je bedrijf nodig hebt?

Hoe weet je wanneer je een lening voor je bedrijf nodig hebt?

Als ondernemer kun je een zakelijke lening aanvragen. Je leent in dat geval geld van een andere partij om een langlopende investering in jouw bedrijf te financieren. Omdat je met betalingsverplichtingen te maken krijgt, sta je mogelijk niet te springen om een zakelijke lening af te sluiten. Toch heb je in bepaalde situaties wel degelijk baat bij zo’n financiering. Helaas weten veel ondernemers niet wanneer dit het geval is. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij jou te bepalen wanneer je een lening voor je bedrijf nodig hebt.

Je hebt onvoldoende eigen vermogen

Wanneer je wilt investeren in jouw bedrijf, kijk je ongetwijfeld eerst of je de investering met eigen vermogen kunt financieren. Logisch, want je krijgt dan niet te maken met betalingsverplichtingen. Het is helaas niet altijd mogelijk om een investering (volledig) te financieren met eigen vermogen. Dit komt doordat uitbreiding of nieuwe machines en/of voertuigen nogal duur zijn. Sommige ondernemers besluiten daarom de investering voor zich uit te schuiven, maar dit is niet verstandig. Als de concurrentie wel investeert, streven zij jou mogelijk voorbij. Een zakelijke lening kan jou helpen dit te voorkomen. Door geld te lenen kun je namelijk alsnog de gewenste investering doen.

Je wilt geld achter de hand houden

Heb je voldoende eigen vermogen om een uitbreiding, de aankoop van een nieuwe machine of een nieuw voertuig te financieren? Dan betekent dit niet dat je geen lening voor je bedrijf nodig hebt. Ook als je over voldoende financiële middelen beschikt, kan het namelijk interessant zijn om een zakelijke lening aan te vragen. Door geld te lenen van een andere partij houd je namelijk geld achter de hand. Dit is mogelijk niet het geval als je de investering volledig financiert met eigen vermogen. Gevolg hiervan is dat je niet direct in kunt springen op kansen of veranderingen die binnen jouw branche optreden. Sluit een zakelijke lening daarom nooit direct op voorhand uit, zelfs niet als je over voldoende eigen vermogen beschikt.

Opbouw van een zakelijke lening

Inmiddels weet je in grote lijnen hoe je kunt bepalen wanneer je een lening voor je bedrijf nodig hebt. Voordat je zo’n lening aanvraagt, ben je ongetwijfeld benieuwd hoe deze zakelijke financiering is opgebouwd. Het grote voordeel van deze financieringsvorm is dat een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw rekening stort. Hierdoor kun je direct investeren. Het geleende geld moet je binnen uiterlijk 5 jaar terugbetalen, maar je kunt ook voor een kortere looptijd kiezen.

Je lost een zakelijke lening af door maandelijks een deel terug te betalen. Dit bedrag bestaat niet alleen uit aflossing, maar ook uit rente. Doordat het hele bedrag in één keer tot jouw beschikking staat, betaal je bij een zakelijke lening altijd rente over het hele bedrag. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de rente iedere maand anders is. Bij het afsluiten van de lening wordt de rente namelijk vastgezet, waardoor je weet waar je aan toe bent.

Lening bedrijf
Geen reactie's

Geef een reactie