Effectief werken: sluit je af in een focusroom

Effectief werken: sluit je af in een focusroom

Op jouw kantoor werken veel verschillende mensen. Deze veel verschillende mensen brengen ook allen een verschillende werkstijl mee. Waar de één ervan houdt om met anderen te werken, is dit juist een afleidingsfactor voor anderen. Anderen zitten er precies tussenin: soms houden ze van samenwerken, op andere momenten juist niet. Het is fijn om je op zo’n moment terug te kunnen trekken, bijvoorbeeld in een focusroom. We vertellen je hier meer over!

Wat is een focusroom?

De naam geeft het eigenlijk al weg: een focusroom is een ruimte speciaal ontwikkeld om je beter te kunnen focussen. Dit wordt bewerkstelligd door zo min mogelijk prikkels aanwezig te laten zijn in deze ruimte. Een focusroom is wel een inspirerende ruimte, maar niet zo zeer op visuele wijze. Wanneer jouw personeel echt de behoefte heeft om even flink door te werken, kunnen zij gebruik maken van een focusroom om binnen no-time mooie resultaten te boeken. In de meeste gevallen zijn focusrooms gemaakt om door maximaal één persoon tegelijkertijd gebruikt te worden, zodat er ook geen sociale prikkels aanwezig zijn.

Wat moet er aanwezig zijn in een focusroom?

Een grappige vraag om te beantwoorden, omdat eigenlijk juist de vraag is wat er niet aanwezig moet zijn in een focusroom. Prikkels natuurlijk! Er zijn echter ook onderdelen van een focusroom die wel enorm belangrijk zijn, zoals:

  • Een bureau: je personeel moet in volledige comfort te werk kunnen gaan in de focusroom. Hierbij moeten dezelfde voorzieningen aanwezig zijn als op hun normale werkplek, dus is een bureau een logische keuze.
  • Natuurlijk licht: veel mensen denken dat een raam in een ruimte slechts als afleider werkt, maar het is veel meer dan dit. Natuurlijk licht helpt namelijk inspirerend: is dit in een ruimte aanwezig, dan zal je personeel gegarandeerd sneller en gerichter te werk gaan.
  • Stopcontacten: hoewel het gebruik van een telefoon af te raden is in een focusroom, is het wel belangrijk dat de ruimte niet per sé verlaten hoeft te worden. Wanneer je laptop met een lege batterij zit, maakt een stopcontact het dus mogelijk om deze direct op te laden en snel effectief verder te werken.

Hoe implementeer ik een focusroom in mijn kantoor?

De inrichting kantoor is enorm lastig om zelf uit te voeren. Een focusroom toevoegen klinkt wel als een goed idee, maar hoe voeren we dit uit? Waar is de ruimte? Door dit soort vragen te stellen aan een specialist als Kato, weet je zeker dat je direct antwoord krijgt. Zij helpen je graag met een succesvolle implementatie van de focusroom. Neem een kijkje op hun website en zoek contact!

Focusroom, focus room,
Geen reactie's

Geef een reactie