Een overzicht van veiligheidstechnologieën in zakelijke auto’s

Een overzicht van veiligheidstechnologieën in zakelijke auto’s

Tegenwoordig zijn auto’s wat complexer dan wat ze waren. De ingebouwde technologieën zijn ingewikkelder waardoor de prestaties en het comfort van de auto is verbeterd. Naast al deze prestaties en comfort zijn deze auto’s ook ingericht met verschillende veiligheidstechnologieën. Deze technologieën zijn ontworpen om de bestuurder ondersteuning te bieden en om ongelukken te voorkomen. In dit blog nemen we je mee in een overzicht van de veiligheidstechnologieën die er tegenwoordig in de auto aanwezig zijn.

Automatisch remmen

Automatisch remmen is een veiligheidssysteem dat in moderne auto’s aanwezig is. Het wordt ook wel AEB genoemd, wat staat voor Autonomous Emergency Brake. Deze functie stelt de auto in staat om automatisch te remmen wanneer er een dreigende botsing plaatsvindt. Deze technologie maakt gebruik van sensoren zoals camera’s en een radar om de omgeving rondom de auto te scannen en in de gaten te houden. Als het systeem potentieel gevaarlijk ervaart, dan kan het remmen zichzelf automatisch activeren, zelfs als de bestuurder niet reageert op dit gevaar. Deze functie is van toegevoegde waarde in levensbedreigende situaties, hiermee kunnen veel ongelukken worden voorkomen. Ga je kijken voor een auto lease zakelijk, dan zul je al snel zien dat deze functie in het systeem van je auto zit verwerkt. Helemaal als je kiest voor een elektrische auto, hier zijn de systemen compleet vernieuwd.

Rijstrookassistentie

Het rijstrookassistentie systeem in een auto helpt je als bestuurder om binnen je eigen rijbaan te blijven. Deze technologie maakt gebruik van camera’s om de markeringen op de weg te zien en te herkennen. Het systeem waarschuwt de bestuurder als er onbedoeld van rijbaan wordt gewisseld. Wanneer je dus de richtingaanwijzer hebt aangezet, zou je zien dat je wel gewoon van baan kan wisselen. In sommige gevallen kan dit systeem zelfs stuurcorrecties uitvoeren om zo de auto binnen de rijstrook te houden en te zorgen voor een veilige situatie. Met dit systeem voorkom je het risico op een aanrijding op de zijkant.

Cruise control

Cruise control wordt ook wel ACC genoemd, dit staat voor Adaptive Cruise Control. Dit systeem houdt niet alleen de ingestelde snelheid van de auto aan, maar hij past ook de snelheid aan op basis van de drukte op de weg. Het systeem maakt gebruik van sensoren in de vorm van een soort radar om de afstand tot het voorliggende voertuig te meten. Dit systeem past de snelheid automatisch aan om een veilige volgafstand te behouden. Hierdoor kun je als bestuurder wat comfortabeler rijden, zelfs wanneer het gigantisch druk is op de weg. Cruise control zit bijna in elke moderne auto. Wanneer je ervoor kiest om een occasion lease zakelijk aan te schaffen voor je bedrijf, dan is de kans zelfs groot dat dit systeem ook verwerkt zit in je auto. Welke systeem vind jij nou echt belangrijk binnen je auto?

Veiligheidstechnologieën in zakelijke auto's
Geen reactie's

Geef een reactie