Besparen op zakelijke stroom

Besparen op zakelijke stroom

Zakelijke stroom is een enorme kostenpost voor vrijwel iedere ondernemer. Op jaarbasis verbruik je vaak toch meer stroom dan gedacht en hier betaal je fors voor. Om de kosten van het bedrijf laag te houden en de winst omhoog te krijgen, is het van belang dat er iets aan de grootste kostenposten wordt gedaan. Sommige vaste lasten kunnen echter niet veranderd worden. Denk bijvoorbeeld aan de huur van het pand. Maar er zijn ook vaste lasten waar je wel degelijk zelf invloed op hebt. Zakelijk stroom is hier een goed voorbeeld van. Maar hoe bespaar je hier precies op? Hier vind je enkele nuttige tips.

Onderhandelen

Veel ondernemers zijn er niet van op de hoogte dat het ook mogelijk is om te onderhandelen over je zakelijke energiecontract. Je hoeft niet altijd de prijs te betalen die zij aangeven. Vaak valt er nog wel een korting te regelen. Zeker wanneer je al langere tijd klant bent bij dezelfde leverancier. In dat geval is het zeer eenvoudig om contact te leggen met de energieleverancier en over een betere prijs te onderhandelen.

Dit is voor zakelijke energieleveranciers vaak een stuk voordeliger dan wanneer ze een grote klant kwijtraken. Zij willen daarom vaak maar al te graag een interessante korting bieden en zo de klanten aan zich binden. Voordat je gaat onderhandelen met je huidige leverancier is het een goed idee om een online energie vergelijker te gebruiken. Zo weet je precies wat je bij de goedkoopste leverancier zou betalen. Dit bedrag kun je gebruiken (of er zelfs iets onder gaan zitten) tijdens de onderhandelingen met je huidige energieleverancier.

Stap over van energieleverancier

Net als bij particulieren wordt ook als het om zakelijk stroom gaat geadviseerd om verschillende keren over te stappen. Het klopt dat je vaak interessante kortingen aangeboden krijgt als je bij dezelfde leverancier blijft, maar dit weegt niet altijd op tegen de financiële voordelen van een nieuw zakelijk energiecontract. Daarom is het slim om minimaal één keer per jaar op basis van de jaarrekening een nieuwe berekening uit te laten voeren door een online energie vergelijker. Zo beschik je over een duidelijk overzicht van nieuwe aanbieders en geheel nieuwe prijzen. Op dat moment kun je soms veel geld besparen door simpelweg naar een nieuwe leverancier over te stappen.

Kies voor een kortlopend contract zakelijk stroom

Wanneer je op zoek gaat naar een contract voor zakelijk stroom, dan zal je merken dat je uit heel veel verschillende contractvormen kunt kiezen. Zowel kortdurende- als langdurige contracten. Ook contracten voor onbepaalde tijd zijn erg gangbaar. De meeste ondernemers zijn in de veronderstelling dat een kortdurend contract minder gunstig is, omdat de prijs vaak hoger ligt dan bij een langdurig contract.

Bij een normaal energiecontract is dit doorgaans ook het geval. Wanneer we het hebben over zakelijk stroom, dan ligt dit toch net een beetje anders. Ieder jaar verschijnen er namelijk weer nieuwe leveranciers met nieuwe energieprijzen op de zakelijke energiemarkt. Wanneer je aan een langdurig contract vastzit, betekent dit dus ook dat je geen gebruik kunt maken van de concurrerende partijen. Op de lange termijn ben je dan wellicht duurder uit dan wanneer je tussentijds was overgestapt. Een kortlopend contract is in de meeste gevallen – mits je inderdaad ieder jaar zakelijke energie vergelijkt en indien nodig overstapt – op de lange termijn voordeliger.

Besparen op zakelijke stroom
Geen reactie's

Geef een reactie