5 dingen die je nodig hebt om te beginnen met bloggen

5 dingen die je nodig hebt om te beginnen met bloggen

Inmiddels blog ik al meer dan vijf jaar! Papablogger bestaat net iets langer dan drie jaar en daarvoor deelde ik mijn verhaal op een andere blog. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik een expert ben als het aankomt op bloggen. Veel beginnende bloggers vragen mij dan ook wat je nodig hebt om te beginnen met bloggen. Om beginnende bloggers verder te helpen heb ik daarom 5 dingen die je nodig hebt om te beginnen met bloggen in een lijstje gezet.

Een laptop

Een laptop is een vereiste als je gaat beginnen met bloggen. Natuurlijk kun je ook bloggen op een tablet, desktop of zelfs je smartphone, maar mijn ervaring is dat bloggen op een laptop toch het allerbeste werkt. Om te bloggen heb je absoluut geen dure snelle laptop nodig. Tot een poosje terug schreef ik mijn blogs op een oude laptop van zeker zeven jaar oud. Wil je zonder problemen bloggen op een laptop, dan moet deze het volgende kunnen:

  • Verbinding maken met het internet en websites kunnen bezoeken
  • Een tekstverwerkingsprogramma openen en draaien
  • Simpele foto’s bewerken (Paint)
  • Zonder moeite YouTube-filmpjes afspelen

Als je laptop bovenstaande zaken zonder moeite kan, dan ben je klaar om te beginnen met je blog. Houd er rekening mee dat jouw laptop veel vervoerd gaat worden en dus is het geen overbodige moeite om een goede draagtas of beschermhoes voor je laptop te kopen. Ook is het fijn als de batterij wat langer meegaat zonder stroom nodig te hebben.

Gebruik een monitor

Als ik niet onderweg ben, dan zit mijn laptop altijd vast aan mijn monitor. Doordat ik werk met twee beeldschermen heb ik meer overzicht en kan ik makkelijker schakelen tussen programma’s. De beeldschermdiagonaal van mijn monitor is ook groter dan die van mijn laptop. De programma’s die ik veel gebruik zet ik dan ook op het grotere beeldscherm. Dit is beter voor mijn ogen en door het fijne licht dat de monitor afgeeft kan ik ook langer achter elkaar bloggen.

Een camera of smartphone

Mijn blog zou niks geweest zijn zonder mijn smartphone. Met mijn iPhone 11 maak ik dagelijks foto’s die ik gebruik voor mijn blog, mijn Instagram en om leuke momenten vast te leggen die ik eventueel later nog kan gebruiken. Als je begint met bloggen raad ik je aan om zeker foto’s te verwerken in je blogartikelen. De foto’s houden je bezoeker langer vast, ze geven een beter beeld van hoe jij iets hebt ervaren en geven kleur aan de anders zo eentonige pagina. Je hoeft echt geen talent voor foto bewerken te hebben. De foto’s op mijn blog zijn voor 99% onbewerkt. Een foto vertelt meer dan 1000 woorden en dat is niet voor niets.

Goede schoenen

Als blogger maak je veel kilometers. Is het niet met de auto of het openbaar vervoer, dan is het wel te voet. Of je nu de RAI doorkruist voor de Negenmaandenbeurs of de Efteling voor een leuke review, ik heb eerlijk gezegd nog nooit zo veel gelopen als in de afgelopen drie jaar. Ga je dus op pad voor je blog, trek niet je nette schoenen aan, maar pak de sportschoenen maar uit de kast. Je gaat kilometers maken en veel ook.

Een verhaal om te delen

Misschien het allerbelangrijkste als je begint met bloggen is dat je een verhaal moet hebben om te delen. Of je nu een moeder bent, iemand met verstand van techniek, of een geweldig verhaal over gewichtsverlies of het overkomen van angsten, zonder verhaal ben je nergens. Probeer je verhaal en dus het onderwerp van je blog af te stemmen op een bepaalde niche. Op deze manier vinden lezers en zoekmachines je sneller interessant. Als je eenmaal bent begonnen met het delen van je verhaal, volgen nieuwe blogartikelen doorgaans vanzelf. Jij bent de verteller. Inspireer je lezers, zet ze aan tot actie en lever een bepaalde meerwaarde.

5 dingen die je nodig hebt om te beginnen met bloggen
Blogger Efteling
Geen reactie's

Geef een reactie