3 tips voor investeren in diamanten

Investeren in diamanten

3 tips voor investeren in diamanten

Sommige mensen houden van investeringen. Dat is natuurlijk niet raar, want je kan er veel geld mee verdienen. Toch weten niet heel veel mensen dat je kan investeren in diamanten. Dat is erg jammer, want investeren in diamanten brengt veel zekerheden met zich mee. De prijs van diamanten is al jarenlang aan het stijgen, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor erge prijsdalingen. Er is namelijk meer vraag naar diamant dan aanbod. Ben je van plan om te investeren in diamanten? Dan is het verstandig om de onderstaande tips te lezen.

 

Type diamant kiezen

 

Investeren in diamanten is niet zomaar een kleine investering. Het is een grote investering waar veel bij komt kijken. Zo zijn er verschillende types diamanten op de markt waaruit je zou kunnen kiezen. Voordat je gaat investeren, is het dus slim dat je weet welke type diamant je zou willen. De types worden verdeeld in kleurloze en gekleurde diamanten. De naam van de verschillende types zegt al eigenlijk wat het verschil is.

 

Een kleurloze diamant is de standaard variant, ook wel de witte diamant genoemd. Dat is eigenlijk de bekendste diamant die er is. De kleurloze diamant heeft een wat lagere waarde dan de gekleurde diamant. Gekleurde investeringsdiamanten zijn namelijk zeldzamer. Dat is niet heel gek, want er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kan denken aan een rode of blauwe diamant. Beslis dus al van tevoren naar wat voor diamant je op zoek gaat.

 

Certificaat is onmisbaar

 

De markt van diamanten is over het algemeen heel transparant. De meeste diamanten worden door ervaren experts onderzocht. Experts zijn er natuurlijk in gespecialiseerd. Een diamant wordt dan gekeurd op verschillende factoren. De kleur wordt vastgesteld, de diamant wordt gewogen en de zuiverheid wordt bepaald. Nadat de expert de diamant goed heeft bestudeerd, wordt er een officieel certificaat afgegeven.

 

Wanneer je gaat investeren in een diamant, is het erg belangrijk dat je alleen kiest voor een diamant met zo een certificaat. Met een certificaat heb je namelijk de zekerheid dat de diamant echt is en dat kan je dan ook bewijzen. Daarnaast kan je op het certificaat alle belangrijke informatie over de diamant vinden. Dit maakt het kopen en verkopen van de diamanten ook meteen een stuk veiliger.

 

Losse diamanten

 

Het is mogelijk om te investeren in diamanten die in juweel zitten. De meeste mensen zullen dan ook waarschijnlijk investeren in een juweel met diamant. Een juweel waar diamant in zit, kan het echter wat lastiger maken om het te verkopen. Bij losse diamanten is dat eigenlijk helemaal niet het geval. Om die reden is het dan wellicht verstandiger om te investeren in losse diamanten.

 

Losse diamant kopen brengt het voordeel met zich mee dat je kan kiezen uit verschillende soorten vormen. Dit maakt een losse diamant natuurlijk meteen een stuk aantrekkelijker. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een ronde vorm, maar er zijn ook losse diamanten in de vorm van een ovaal of hart. Kijk vooral naar wat je zelf mooi vindt.

Investeren in diamanten
Geen reactie's

Geef een reactie