Welk speelgoed koop je voor een kind onder een jaar oud

Welk speelgoed koop je voor een kind onder een jaar oud

Over een paar dagen is Morris alweer zes maanden oud. Aan de ene kant vind ik dat de tijd enorm snel is gegaan. Toch zijn er ook zaken die voelen alsof het alweer jaren geleden is. Morris ontwikkelt zich in rap tempo. Je ziet dat hij inmiddels speelgoed op begint te pakken, maakt aanzet tot kruipen en staan en brabbelt naar hartenlust. Hiermee komt voor ons een nieuw dilemma: welk speelgoed koop je voor een kind onder een jaar oud? Gelukkig hoef jij je dat niet meer af te vragen, want ik ben voor jou op onderzoek uitgegaan! Ik ben speelgoedwinkels ingedoken, heb websites bezocht en heb overleg gehad met experts. Uiteindelijk heb ik een top 5 gemaakt die je later in dit artikel terug zult vinden.

Samen spelen is erg belangrijk voor een kind

Het eerste uitgangspunt bij het kopen van speelgoed voor een kind onder een jaar oud is dat je speelgoed koopt waar je van denkt dat je er zelf ook iets mee kunt. Jouw baby zal namelijk het grootste gedeelte van de tijd samen met jou spelen. Samen spelen is erg belangrijk voor een kind van die leeftijd. Hiermee leert het samenwerken, verbinding maken met anderen en uiten van emoties. Zoals je zult begrijpen zijn dit erg belangrijke eigenschappen die je als ouder goed moet begeleiden. Natuurlijk zal je kind ook alleen met het speelgoed spelen, maar als je er zelf niets mee kunt, dan is deze manier van ontwikkelen dus al einde verhaal.

Kinderspeelgoed heeft felle kleuren, hier kun je als ouder niet omheen. Deze felle kleuren helpen jouw baby in het onderscheiden van kleur, diepte en contrast. Ik begrijp dat het misschien niet helemaal past in je landelijk opgezette huiskamer of jouw summer beach house, maar probeer het kinderspeelgoed niet af te stemmen op je interieur. Jouw baby ontwikkelt namelijk vrij weinig als de babygym gemaakt is van blank hout met wit geverfde speeltjes. Koop gewoon die felgekleurde van Fisherprice of EuroBaby en zie hoe snel jouw baby  grijpbewegingen maakt naar de babygym.

Het is dan ook belangrijk dat je speelgoed koopt in de juiste leeftijdscategorie

Zoals je al hebt kunnen lezen speelt ontwikkeling een sleutelrol bij babyspeelgoed. Misschien denk je dat speelgoed alleen maar is om je baby bezig te houden, maar dit is nooit het geval. Alles wat je baby doet met dit speelgoed is in het kader sensomotorische ontwikkeling. Het is dan ook belangrijk dat je speelgoed koopt in de juiste leeftijdscategorie. Zo zal een kind van nog geen jaar weinig kunnen met Duplo en moet je een kind van vier nog niet echt een PlayStation controller geven. De Duplo vliegt geheid door de kamer en je kan er donder op zeggen dat je de controller terug gaat vinden in een pot jam of de waterbak van de hond.

Maar genoeg gezeurd over ontwikkeling. Welk speelgoed koop je voor een kind onder een jaar oud? Zoals gezegd ben ik hiervoor verschillende speelgoedwinkels ingegaan en heb ik honderden webshops bekeken. Ik heb een top 5 gemaakt van het speelgoed dat ik het best passend vond voor een kind onder de één. Daarbij heb ik ook rekening gehouden met budget en heb ik het bedrag onder de 20 Euro gehouden.

Sophie de Giraf

Speelgoed kind onder de 1

Dit is jarenlang mijn “go to cadeautje” geweest als er in mijn vriendenkring een baby geboren was. Sophie de giraf is het eerste speeltje dat alle vijf de zintuigen van jouw baby stimuleert. Al meer dan 50 jaar wordt Sophie met de hand gemaakt in Frankrijk. Het speeltje is 100% veilig omdat het gemaakt wordt van natuurrubber. Ook de kleuren zijn veilig aangezien er gebruik wordt gemaakt van verf uit de levensmiddelenindustrie. Met dit speeltje kun je de fout niet in gaan.

Koop Sopie de giraf!

VTech Baby Puppy Rammelaar

Speelgoed kind onder de 1

De nachtmerrie van iedere ouder, maar de sleutel tot een goede sensomotorische ontwikkeling. Dit ding maakt geluid en werkt op batterijen. Het geeft licht en heeft knisperoren om de tastzin te stimuleren. Allemaal leuk en aardig, maar het gaat natuurlijk om je baby. Voor je baby is deze rammelaar helemaal geweldig en hij gaat er uren plezier aan beleven. Vtech heeft zich wat dat betreft gespecialiseert in het irriteren van ouders en het inspireren en intrigeren van baby’s en kinderen wereldwijd.

Wacky™ masserende Bijtring Nûby

Speelgoed kind onder 1 jaar

Deze bijtring is dé uitkomst als jouw baby tandjes gaat krijgen. De verschillende bijtoppervlakken stimuleren de lippen en tong voor een gezonde orale ontwikkeling. De bijtring heeft een extra deeltje uit zachte stof. Dat voelt niet alleen spannend aan, de ritselende geluiden klinken aangenaam in de oren van jouw kleine spruit. Ook hier wordt weer de sensomotorische ontwikkeling geprikkeld door het verhogen van de tastzin. Je baby zal de bijtring sneller oppakken en minder huilen bij pijn en ongemak.

Happy Horse Konijn Richie

speelgoed kind onder één jaar oud

Het bekende konijn van Happy Horse! Zacht en prettig met lange zachte oren. Bij ons in de familie al jaren favoriet en zelfs mijn neefje Hidde van vijf kan nog niet zonder. Deze knuffel gaat jarenlang mee en door zijn zachte voorkomen is hij ook bij iedere baby favoriet. Zijn lange oren zijn ideaal om een speen aan te binden wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat de speen moeilijker kwijt raakt. Bereidt je voor op huilbuien en driftbuien als je meneer konijn een keer vergeten bent. Deze knuffel is een blijvertje.

BabyFloat Zwemband

Ik verwees al eens naar de BabyFloat in het artikel over de kosten van een baby. Voor ons is dit stukje “speelgoed” echt onmisbaar! Niet iedereen is het met me eens en er zijn deskundigen die aangeven dat de BabyFloat een potentieel levens gevaarlijk iets is voor je baby. Nu ben ik van mening dat je je baby nooit zonder toezicht in een zwembad moet achterlaten en dat je als ouder hoofdverantwoordelijk bent voor het welzijn van je kind. Gebruik dit artikel dan ook met enige voorzorg en laat nooit je kind alleen achter in het water! Ik heb Morris verder nog nooit zo gelukkig gezien als met dit ding om zijn nek in de badkuip. Voor ons is dit artikel in één woord geweldig!

Welk speelgoed koop je voor een kind onder een jaar oud?

Het is echt heel moeilijk om leuk speelgoed te kopen voor een kind onder een jaar oud! Ik hoop dan ook dat ik je een klein beetje op weg heb kunnen helpen. Denk goed na over wat je koopt en wat je wil dat je baby doet met het speelgoed dat je koopt. Zorg dat je er zelf ook iets mee kunt en zorg dat het speelgoed dat je je baby geeft past bij zijn of haar leeftijd en ontwikkeling. Ik ben tot slot erg benieuwd naar het speelgoed dat jullie hebben gekocht. Laat het me weten en misschien wordt deze top 5 wel een top 100!

baby and pug
Difrax S-fles
Geen reactie's

Geef een reactie